Παρέμβαση της Σίας Αναγνωστοπούλου για το άνοιγμα των χώρων του πολιτισμού - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2021

Παρέμβαση της Σίας Αναγνωστοπούλου για το άνοιγμα των χώρων του πολιτισμού


Το επιτακτικό αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την άμεση επαναλειτουργία όλων των χώρων πολιτισμού, έφερε στη Βουλή με αναφορά της η Σία Αναγνωστοπούλου, Τομεάρχης Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Για περισσότερους από τέσσερις μήνες μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και χώροι πολιτισμού παραμένουν κλειστοί, οι εργαζόμενοι βιώνουν την απόλυτη επισφάλεια και το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει να επιδείξει κανένα σχέδιο ή ουσιαστικό μέτρο στήριξης – ενίσχυσης για τον πολιτισμό και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το αίτημα για επαναλειτουργία αρχαιολογικών χώρων – ιδίως των υπαίθριων -, αλλά και των μουσείων της χώρας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα για την ανάταξη του πληττόμενου πολιτισμού.

Σε μία περίοδο που η χώρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, οι κατ’ εξοχήν χώροι διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης, όπως είναι τα μουσεία όλης της χώρας, πρέπει με συνεκτικά οργανωμένο και μακροπρόθεσμό σχέδιο να παραμείνουν ανοικτοί και να αναδείξουν τη ζωντανή κληρονομιά και ιστορική παράδοση του τόπου.

Δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού κωφεύει συστηματικά απαξιώνοντας κάθε αίτημα των ανθρώπων του πολιτισμού και πορεύεται χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία προοπτική. Για έναν χώρο, όπως ο πολιτισμός, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα καμία καθυστέρηση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και η ολιγωρία θα αποβεί σε βάρος όλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες