ELPEN:Είμαστε Υπερήφανοι Που Συμβάλλαμε Στην Ελληνική Έρευνα Για Την Κολχικίνη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2021

ELPEN:Είμαστε Υπερήφανοι Που Συμβάλλαμε Στην Ελληνική Έρευνα Για Την Κολχικίνη


Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την ένταξη της κολχικίνης στο πρωτόκολλο θεραπειών για ασθενείς με κορωνοϊό, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που έλαβε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Επισημαίνεται ότι η ελληνική κλινική μελέτη GRECCO-19 ήταν η πρώτη δημοσιευμένη τυχαιοποιημένη μελέτη για τη διερεύνηση της κολχικίνης. Υλοποιήθηκε από Έλληνες επιστήμονες, μεταξύ των οποίων κορυφαίους καρδιολόγους, πνευμονολόγους και λοιμωξιολόγους. Χρηματοδοτήθηκε από την ELPEN και χορηγός της ήταν η Ελληνική Ρυθμολογική Εταιρεία.

Η χώρα μας πρωτοστάτησε στη διερεύνηση της κολχικίνης, ως μια ενδεχόμενη απάντηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της GRECCO-19 σηματοδότησαν μια σπουδαία διεθνή διάκριση για τη Ελλάδα και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για περαιτέρω διερεύνηση του συγκεκριμένου φαρμάκου. Στο πλαίσιο αυτό, η καναδική μελέτη COLCORONA, στην οποία συμμετείχαν περίπου 5.000 ασθενείς, επιβεβαίωσε τις αρχικές διαπιστώσεις της GRECCO-19 και απέδειξε επιπρόσθετες ευεργετικές επιδράσεις, οδηγώντας την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας στην ένταξη της κολχικίνης για χρήση σε ασθενείς με κορωνοϊό, εκτός νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες