«Σφαλιάρα» στους «ειδικούς» για τις μάσκες στα σχολεία - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2021

«Σφαλιάρα» στους «ειδικούς» για τις μάσκες στα σχολεία


Κυβερνητικός ειδικός από την Βρετανία αλλάζει τα δεδομένα....

«Το άνοιγμα των παραθύρων θα ήταν «πολύ πιο αποτελεσματικό» για τη μείωση της διάδοσης του Covid στα σχολεία από το να κάνουμε τα παιδιά να φορούν μάσκες προσώπου».

Αυτό δήλωσε το μέλος της κυβερνητικής βρετανικής SAGE (Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης) , καθηγητής Calum Semple, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι «δεν είναι οπαδός» του να ζητά από μικρά παιδιά να φορούν μάσκες και επέμεινε ότι υπάρχουν καλύτερες στρατηγικές για την διαχείριση του ιού.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκες τόσο στους εξωτερικούς, όσο και στους εσωτερικούς χώρους, παρά το γεγονός πως τα παράθυρα παραμένουν ανοιχτά.

Οι βρετανοί υπουργοί, σύμφωνα με την Daily Mail, επιβεβαίωσαν ότι η κάλυψη προσώπων δεν θα είναι υποχρεωτική στα δημοτικά σχολεία.

Ο καθηγητής Semple, ειδικός στην παιδική υγεία στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, δήλωσε στο BBC Radio: «Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου είναι ο χαμηλότερος κίνδυνος τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την κοινωνία.

Αυτός ο κίνδυνος μειώνεται ακόμα περισσότερο στις νεότερες ηλικιακές ομάδες. Έτσι δεν είμαι οπαδός της χρήσης μάσκας στα μικρά παιδιά».



Ο καθηγητής Semple τόνισε επιπλέον πως τα μικρά παιδιά θα δυσκολευτούν να φορέσουν σωστά τις μάσκες.

«Αν έπρεπε να επενδύσω σε ένα μέτρο για να βελτιώσω το περιβάλλον τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες, θα προσπαθούσα να βελτιώσω τον εξαερισμό.

Αυτός θα ήταν ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για την μείωση της μετάδοσης στα σχολεία».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κίνδυνο για τους δασκάλους, ο καθηγητής Semple είπε ότι τα δεδομένα δείχνουν πως οι εκπαιδευτικοί που πηγαίνουν στο σχολείο «ως χώρο εργασίας δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι οι άνθρωποι στην ευρύτερη κοινωνία που ασχολούνται με την καθημερινή τους ζωή και το κανονικό εργασιακό τους περιβάλλον».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες