Οργουελικό νομοσχέδιο εξαφάνισης σκύλων και γατών. Ζευγάρωμα ΜΟΝΟ με άδεια, μαζικές στειρώσεις, απαγόρευση πώλησης σε Pet Shop - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2021

Οργουελικό νομοσχέδιο εξαφάνισης σκύλων και γατών. Ζευγάρωμα ΜΟΝΟ με άδεια, μαζικές στειρώσεις, απαγόρευση πώλησης σε Pet Shop


Όλα τα ζώα θα καταγράφονται: Δημιουργείται Εθνικό Μητρώο Ζωών και ψηφιακός φάκελος Υγείας…

Έγινε η παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς, με αποφάσεις «βόμβα»!

Το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται από το υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο πλέον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Σημειώνεται πως η έλευση του νομοσχεδίου από το υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί πάγιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των φερόμενων ως φιλοζωικών οργανώσεων

Στο νομοσχέδιο, σύμφωνα με δημοσίευμα, περιλαμβάνονται πράγματα που βοηθούν τα ζώα όπως η ελευθερία από την πείνα και την δίψα με πρόσβαση σε τροφή και νερό κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα, η ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες, την ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ελευθερία από φόβο και αγωνία με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση και την ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς.

Μαζί με αυτά αποφασίστηκαν τα εξής:

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΖΩΩΝ (ΕΜΖ)

Δημιουργείται για πρώτη φορά Εθνικό Μητρώο Ζώων (ΕΜΖ) Συντροφιάς για δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατρους, εκτροφείς, καταφύγια και τη Δημόσια Διοίκηση σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας. ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!

Πλέον θα υπάρχουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο, Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων & Οργανώσεων, Μητρώο Καταφυγίων, Μητρώο επαγγελματιών και ερασιτεχνών εκτροφέων, Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς αλλά ακόμη και Μητρώο Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ζώων Συντροφιάς.

Επιπροσθέτως, τα ζώα συντροφιάς θα αποκτήσουν ψηφιακό φάκελο υγείας πριν από τους ανθρώπους, οι οποίοι θα ακολουθήσουν τα ζώα στην «μοίρα» τους, μέσω του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς με το ιατρικό ιστορικό των ζώων να είναι προσβάσιμο ψηφιακά, για τους ιδιοκτήτες & τους κτηνιάτρους, οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε έκτακτη περίσταση. Το ίδιο θα συμβεί αργότερα και στους ανθρώπους.

ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΚΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΙΩΝ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ

Το νομοσχέδιο βάζει τέλος στις ανεξέλεγκτες γέννες επιβάλλοντας υποχρεωτική στείρωση, με δικαιολογία τα εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και κάδους σκουπιδιών γατάκια και κουταβάκια. Στους ιδιώτες θα επιτρέπεται μόνο με άδεια και μία μόνο γέννα ανά δεσποζόμενο ζώο με προϋπόθεση ότι πριν από την γέννα θα γίνεται δήλωση των υποψηφίων αναδόχων για τα νεογέννητα. Έξι θα είναι ο ανώτατος αριθμός γεννών ανά ζώο σε όλη του τη ζωή για τους επαγγελματίες εκτροφείς. Μόνο με άδεια θα μπορούν να προχωρούν σε αναπαραγωγή και οι ερασιτέχνες εκτροφείς με έως 2 γέννες, από έως 2 ζώα, ανά έτος. Η μοναδική περίπτωση εξαίρεσης από την υποχρεωτική στείρωση θα είναι η ιατρική γνωμάτευση. Το μέτρο θα επανεξεταστεί σε ορίζοντα πενταετίας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΗ ΣΚΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΙΩΝ ΑΠΟ PET SHOP

Το νομοσχέδιο θα απαγορεύει ρητά την πώληση σκύλων και γατών από pet shop, την αναπαραγωγή γεννητόρων με συγγένεια α’ βαθμού, τις αγγελίες για ζευγάρωμα αλλά και τις αγγελίες για πώληση από μη εγκεκριμένους επαγγελματίες ή αδειοδοτημένους εκτροφείς και ιδιοκτήτες.

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΤΙΑ

Τα φιλοζωικά σωματεία διατείνονται πως η στείρωση αποτελεί ο μοναδικός τρόπος ελέγχου του πληθυσμού που αποτρέπει την γέννηση χιλιάδων ζώων και τη διαβίωσή τους σε άθλιες συνθήκες. Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει άμεσα την διεξαγωγή 1 εκατομμυρίου μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων.

Με άλλα λόγια θα μειωθεί ο αριθμός των σκυλιών και των γατιών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με μελλοντικές καταστάσεις.

Με πληροφορίες από skai. gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες