Προκλητική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά τους ξυλοδαρμούς σε πλατεία της Νέας Σμύρνης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαρτίου 07, 2021

Προκλητική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά τους ξυλοδαρμούς σε πλατεία της Νέας Σμύρνης


Πριν από λίγες ώρες, τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με καταγγελίες, βίντεο και φωτογραφίες πολιτών που κατήγγειλαν άλλο ένα όργιο αστυνομικής βίας σε πλατεία της Νέας Σμύρνης. Τόσο στο υλικό, όσο και στις μαρτυρίες, αποδεικνύεται η απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε πολίτες που είχαν βγάλει βόλτα τα παιδιά τους και σε πιτσιρικάδες που έκαναν ποδήλατο.

Σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά των Αστυνομικών, αναφέρει πως «Περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν ξαφνικά λίγο μετά τις 15:00, σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν ελέγχους για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, στο άλσος της Νέας Σμύρνης. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ έχουν γίνει, έως αυτή την ώρα, επτά προσαγωγές».


Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επιχειρούσε τη συγκάλυψη της αστυνομικής βίας με επιχειρήματα που στρέφονταν κατά των πορειών και των συγκεντρώσεων. Σήμερα αποφασίστηκε μάλλον μια άλλη τακτική, εκείνη που λίγο πολύ λέει ότι οι δεκάδες περαστικοί που κατήγγειλαν τα σημερινά έκτροπα δεν ξέρουν τι είδαν.

Εν ολίγοις, όχι απλώς δεν χτύπησαν κάποιον, αλλά δέχτηκαν και επίθεση και τραυματίστηκαν οι ίδιοι από 30 άτομα. Είναι προφανές ότι η χυδαιότητα της συγκάλυψης με τέτοιου είδους ανακοινώσεις, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες ή για απόδοση ευθυνών σε «μεμονωμένα περιστατικά». Πρόκειται για καθοδηγούμενη συμπεριφορά προκειμένου να επιβληθεί το δόγμα «νόμος και τάξη» που πλέον δεν φωνάζει μόνο «θα πατάξουμε την αναρχία», αλλά και «θα πατάξουμε τις βόλτες με το ποδήλατο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες