Συμβούλιο της Ευρώπης: «Απαγορεύεται η οποιαδήποτε διάκριση κατά πολιτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαρτίου 01, 2021

Συμβούλιο της Ευρώπης: «Απαγορεύεται η οποιαδήποτε διάκριση κατά πολιτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν»


Σε μια απόφαση “σταθμό” που αναμένεται να δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, ανατρέποντας ταυτόχρονο και τα σχεδία για το διαβόητο «διαβατήριο εμβολιασμού», που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο αποτελείται από 47 κράτη μέλη.

Στην απόφαση του 2361/2021 το ΣτΕ αναφέρει ρητά πως:

«Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς πολιτικά, κοινωνικά ή μέσω οποιαδήποτε άλλης κατάστασης μπορεί να υποχρεωθεί να λάβει το εμβόλιο, εάν δεν το επιθυμεί».

Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται:

«Να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία διάκριση κατά κανενός, επειδή δεν θέλει να λάβει το εμβόλιο για λόγους που έχουν να κάνουν με τους κινδύνους που πιθανόν αυτό να έχει ή για λόγους καθαρά προσωπικούς».

Η απόφαση αυτή συνιστά απάντηση στο διαβόητο «διαβατήριο εμβολιασμού» του Κ.Μητσοτάκη καθώς αυτό ενέχει το χαρακτηρισμό της διάκρισης.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο διεθνής οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 47 κράτη της Ευρώπης και της ανατολικής περιφέρειάς της. Συμμετέχουν επίσης 5 κράτη ως παρατηρητές του Συμβουλίου και 3 ως παρατηρητές της συνέλευσής του. Ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου του 1949.

Είναι ο παλαιότερος οργανισμός ο οποίος έχει ως σκοπό την ευρωπαϊκή ενοποίηση, με ιδιαίτερη έμφαση στα νομικά πρότυπα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δημοκρατική ανάπτυξη και τη ρύθμιση των νομοθεσιών, καθώς και την πολιτισμική συνεργασία στην Ευρώπη. Στο Συμβούλιο της Ευρώπης ανήκουν τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης με εξαίρεση το Βατικανό, το Καζακστάν (διηπειρωτική χώρα), την Λευκορωσία η οποία είναι υποψήφιο μέλος και κράτη με περιορισμένη αναγνώριση.

pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες