Κοινοβουλευτική αναφορά Μάρκου, Αναγνωστοπούλου για την Κορινθιακή σταφίδα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021

Κοινοβουλευτική αναφορά Μάρκου, Αναγνωστοπούλου για την Κορινθιακή σταφίδα


Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών με την οποία ζητά την στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κορινθιακής Σταφίδας.

Η Π.Ε.Σ. ως ο μεγαλύτερος εξαγωγικός φορέας του προϊόντος της κορινθιακής σταφίδας, έχει καταγράψει σημαντική μείωση της εμπορικής διάθεσης του προϊόντος που υπερβαίνει το 40%, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται δυστυχώς να αυξηθεί, καθόσον αφενός μεν η πλήρης επαναλειτουργία της παγκόσμιας αγοράς είναι βέβαιο θα καθυστερήσει σημαντικά, ενώ ακόμη και μετά την επαναλειτουργία της είναι βέβαιο ότι η απορρόφηση του προϊόντος δεν θα είναι ικανοποιητική, αφετέρου δε η συνεχής υποτίμηση του νομίσματος της τουρκικής λίρας κατά το διάστημα του τελευταίου έτους έχει καταστήσει μη ανταγωνιστικό το προϊόν της ελληνικής σταφίδας. Υπό τα δεδομένα αυτά, είναι απολύτως βέβαιο ότι με την έναρξη της συγκομιδής της φετινής χρονιάς, η τιμή της κορινθιακής σταφίδας στη διεθνή αγορά θα οδηγηθεί σε κατάρρευση.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση οφείλουν να στηρίξουν όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των εξαγωγών της Κορινθιακής Σταφίδας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ολέθριες συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία του covid-19 τόσο για τις ίδιες, όσο και για τους σταφιδοπαραγωγούς.

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης by loutrakiodusseasblog on Scribd

Επιστολή της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών by loutrakiodusseasblog on Scribd


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες