Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας: Διαταραχές ύπνου και σύνδρομο άπνοιας ύπνου τα θέματα της επόμενης διάλεξης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Απριλίου 12, 2021

Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας: Διαταραχές ύπνου και σύνδρομο άπνοιας ύπνου τα θέματα της επόμενης διάλεξης


Ιατρική Διαταραχών του Ύπνου: Ανάπτυξη ενός διεπιστημονικού πεδίου και Σύνδρομο Άπνοιας Ύπνου: Μια κλινική οντότητα υποεκτιμημένη και υποδιαγνωσμένη είναι τα θέματα της έβδομης Διαδικτυακής Διάλεξης του ΣΤ’ Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Τα θέματα της διαδικτυακής διάλεξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Απριλίου, στις 18.00, θα αναπτύξουν ο κύριος Κώστας Σολδάτος, Καθηγητής Ψυχιατρικής, Επίτιμος Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας Ύπνου και η κυρία Αναστασία Αμφιλοχίου, Πνευμονολόγος, Διευθύντρια Μονάδας Μελέτης Ύπνου στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Ο κύριος Σολδάτος θα κάνει μία ιστορική επιστημονική αναδρομή στο θέμα των διαταραχών του ύπνου και θα αναφερθεί στη σημασία της εξειδικευμένης εκπαίδευσης, όπως και την ανάγκη αρμονικής διεπιστημονικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση τους.

Από την πλευρά της η κυρία Αμφιλοχίου, αναλύοντας το Σύνδρομο Άπνοιας Ύπνου, θα τονίσει πως «Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία ο ασθενής κινδυνεύει, εκτός των επιπτώσεων των συμπτωμάτων του (τροχαία από την υπνηλία, μειωμένη λειτουργικότητα), από σημαντικά καρδιαγγειακά νοσήματα όπως αρτηριακή υπέρταση, αρρυθμία, στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό, πνευμονική υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη».

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου https://bit.ly/SleepingDisorderApneaIPH14042021 και της σελίδας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, ACG στο Facebook.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες