Μάρκου-Αναγνωστοπούλου: Ακατανόητη η παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας του ΑΕΙ Πατρών, καθηγητών που έκαναν μάθημα σε εξωτερικό χώρο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021

Μάρκου-Αναγνωστοπούλου: Ακατανόητη η παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας του ΑΕΙ Πατρών, καθηγητών που έκαναν μάθημα σε εξωτερικό χώρο

Λόγω της πανδημίας, τα Πανεπιστήμια, σε αντίθεση με τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, εξακολουθούν εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο να είναι κλειστά για τους φοιτητές και μέχρι σήμερα δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων.

Συνέπεια του μακρόχρονου κλεισίματος των ΑΕΙ είναι να υπάρχουν πλέον τεράστια κενά σε αυτά που διδάσκονται οι φοιτητές αποκλειστικά μέσω ψηφιακής αλληλεπίδρασης, να μην έχουν πραγματοποιηθεί εργαστήρια, κλινικές για τους φοιτητές Ιατρικής και Νοσηλευτικής, πρακτικές ασκήσεις ζωτικής σημασίας για την κατανόηση και αφομοίωση της επιστημονικής γνώσης σε πολλά επιστημονικά αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για την τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια, που διεξήχθη πριν από έναν μήνα περίπου, ο υφυπουργός Παιδείας  κ. Άγγελος Συρίγος, μετέφερε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την προσωπική του εμπειρία ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, λέγοντας τα εξής:

“Επειδή έκανα μαθήματα με τηλεκπαίδευση κατά το εαρινό εξάμηνο του 2020, πιστέψτε με, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις. Είναι σαν να μιλάς σε έναν τοίχο, σε μια οθόνη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Το κάνουμε εξ ανάγκης. Ούτε οι καθηγητές το θέλουν. Χάνεις τη ζωντάνια του μαθήματος, χάνεις τα πάντα.”.

Η κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα, αντί να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημιακών Σχολών, την αναπλήρωση των μη διδαχθέντων ή πλημμελώς διδαχθέντων μαθημάτων, ετοιμάζεται να δώσει πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ για να προσλάβει ειδικό σώμα αστυνομικών. Την ίδια στιγμή, τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και μια σειρά Πρυτανικές αρχές έχουν καταθέσει πρακτικές προτάσεις για την επανεκκίνηση των δια ζώσης εκπαιδευτικών λειτουργιών, που η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει.

Στην κατεύθυνση αυτή, ήτοι στην κατεύθυνση εξομάλυνσης της ακαδημαϊκής κανονικότητας και της αποφυγής της μονότονης και διαρκούς διαμεσολάβησης της οθόνης, της κάμερας και του δικτύου, βρέθηκαν κάποιοι τολμηροί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, που σε συνεννόηση με τους φοιτητές τους αποφάσισαν να διενεργήσουν κάποια μαθήματα και να κάνουν κάποιες διαλέξεις σε εξωτερικό χώρο, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Αυτοί οι Δάσκαλοι, αντί να επαινούνται για την πρωτοβουλία και την αγάπη στους φοιτητές, για την προσήλωση στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ορθή άσκηση του καθήκοντός τους, βρίσκονται σήμερα εγκαλούμενοι για τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Ο πειθαρχικός έλεγχος  σε βάρος τους θα αποτελέσει ένα από τα μελανότερα σημεία του Πανεπιστημίου της πόλης μας. Ελπίζουμε οι αρμόδιες πρυτανικές αρχές να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να απόσχουν από οποιαδήποτε συνέχισή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες