«Βόμβα» μεγατόνων! Απαγόρευση εκτροφής ζώων σε κλουβιά και κοτέτσια! Το εξετάζει η Ευρώπη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 21, 2021

«Βόμβα» μεγατόνων! Απαγόρευση εκτροφής ζώων σε κλουβιά και κοτέτσια! Το εξετάζει η Ευρώπη


Το ζητά η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών…

Ευρωβουλευτές των επιτροπών Αναφορών και Γεωργίας, «ειδικοί», Επίτροποι και εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων συζήτησαν την πρωτοβουλία πολιτών να απαγορευθεί η εκτροφή ζωών σε κλουβιά, ανοίγοντας μεγάλο θέμα όχι μόνο για την κτηνοτροφία αλλά και για την ιδιωτική-ατομική εκτροφή ζώων σε κλουβιά στο σπίτι ή σε αγρόκτημα.

Η… πρωτοβουλία πολιτών, όπως λέγεται, πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για το μέλλον.

Η απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να ζητήσει να ανασταλεί σε όλο τον κόσμο η πώληση άγριων, ζωντανών θηλαστικών σε αγορές τροφίμων, με δικαιολογία πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταδώσουν στους ανθρώπους νέες μολυσματικές ασθένειες.

Όπως επισημαίνει και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε βίντεο που ανέβασε στο facebook, η χρήση κλουβιών για εκτροφή ζώων θα πρέπει να απαγορευτεί σύμφωνα με την πρωτοβουλία πολιτών «End the Cage Age», η οποία στοχεύει να καταργήσει σταδιακά τον εγκλωβισμό ζώων εκτροφής σε κλουβιά και να προτείνει νομοθεσία για την απαγόρευση της χρήσης κλουβιού.

Η οργανώτρια της Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλίας Πολιτών δήλωσε: «Καλούμε την ΕΕ να κάνει μία στροφή σε εναλλακτικά συστήματα που υπάρχουν ήδη, όπως οι αχυρώνες».

Η πρόεδρος της επιτροπής αναφορών Dolors Montserrat τόνισε: «η πρωτοβουλία αφορά κυρίως χοίρους, κότες, κουνέλια και βοοειδή που υποφέρουν κλειδωμένα σε κλουβιά και επομένως αυτό που προτείνει είναι, περισσότερη ελευθερία γι αυτά τα ζώα».

Τι θα γίνει με κτηνοτροφικές εταιρείες που στεγάζουν μαζικά ζώα για εκτροφή;

Τι θα γίνει με όσους εκτρέφουν ατομικά κουνέλια και κότες σε κλουβιά ή κοτέτσι αντίστοιχα, μη έχοντας αρκετό χώρο για να τα αφήσουν ελεύθερα;;;

Οι ευρωβουλευτές τόνισαν ότι μία πιθανή σταδιακή κατάργηση απαιτεί κατάλληλη οικονομική υποστήριξη, μία επαρκή μεταβατική περίοδο και αποτελεσματικά μέτρα για την αποφυγή εισαγωγής προϊόντων με χαμηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής γεωργίας και ανάπτυξης της υπαίθρου τόνισε από την πλευρά «η μετάβαση από την παρούσα κατάσταση σε ένα σύστημα στέγασης χωρίς κλουβί συνεπάγεται με αύξηση του κόστους παραγωγής και γεωργίας. Θα πρέπει να σκεφτούμε την παροχή επαρκούς οικονομικής στήριξης, αποζημίωσης και άλλα κίνητρα στους αγρότες» (Ατζέντα 2030).

Όλα αυτά, όπως σχολιάζεται «ενορχηστρώνονται» από Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, ο οποία, όπως διατείνονται, είναι «ένα μοναδικό εργαλείο που επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ να προτείνουν συγκεκριμένες νομικές αλλαγές σε τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΕΕ».



el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες