Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων για την μετατροπή σχολείων της Κορινθίας σε Πρότυπα και Πειραματικά - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων για την μετατροπή σχολείων της Κορινθίας σε Πρότυπα και Πειραματικά


Σε εφαρμογή του νόμου για την «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις», οι προϊστάμενοι της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης στο νομό μας προχωρούν στο χαρακτηρισμό του Δημοτικού Σχολείου Αλμυρής και του 3ου Γυμνάσιου Κορίνθου ως Πειραματικά, παρά την άρνηση των εκπαιδευτικών των εν λόγω σχολικών μονάδων.

Υπουργείο, Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση όλο αυτό το διάστημα δεν πήραν κανένα μέτρο για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Δεν προσέλαβαν το απαραίτητο προσωπικό, εκπαιδευτικούς, σχολικές καθαρίστριες ώστε να αραιώσουν τα τμήματα, να είναι δυνατή η τήρηση των πρωτοκόλλων και των μέτρων υγιεινής, να γίνονται τακτικά τεστ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Συνέπεια αυτών των πολιτικών είναι οι μαθητές να είναι κλεισμένοι στο σπίτι για μήνες, με αρνητικές συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ψυχολογική κατάσταση των παιδιών.

Προσπαθούν τώρα να μας πείσουν ότι η επέκταση του θεσμού των Πειραματικών και των Πρότυπων σχολείων είναι για την «καλλιέργεια και τη διάχυση των πρακτικών της αριστείας», όμως το παραμύθι δεν έχει δράκο!

Η προσπάθεια γενίκευσης των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων είναι μέρος της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά από προηγούμενες κυβερνήσεις και την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι στην κατεύθυνση της αναγκαίας αναβάθμισης όλων των σχολείων ανεξάρτητα από την περιοχή, τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι στην κατεύθυνση της δημιουργίας σχολείων πολλών ταχυτήτων. Την ίδια στιγμή που η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να υποβαθμίζει το σύνολο των σχολείων, ανοίγει το δρόμο για να ενισχυθεί η διαφοροποίηση των σχολείων, η επιλογή και συγκέντρωση «καλών μαθητών» σε σχολεία με διαφορετική χρηματοδότηση και πρόγραμμα σπουδών. Παρά τις επιμέρους διαφορές μεταξύ Πρότυπων και Πειραματικών, η γενική κατεύθυνση είναι προφανής από τα βασικά σημεία:
  • Η χρηματοδότηση θα γίνεται από δωρεές και χορηγίες. Τα σχολεία, επίσημα, θα εξαρτώνται από χορηγούς με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την παρέμβαση αναρμόδιων εξωσχολικών φορέων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι ανάγκες για ολοκληρωμένη εκπαίδευση θα υποτάσσονται στα εκάστοτε οικονομικά συμφέροντα και αυτό μάλιστα με τη συμμετοχή του Δήμου!
  • Η μόνιμη και σταθερή εργασία των εκπαιδευτικών αμφισβητείται, οι οργανικές θέσεις χάνονται και ταυτόχρονα μπαίνει η αξιολόγηση «από την πίσω πόρτα». Αξιολόγηση που ο κλάδος των εκπαιδευτικών απέρριψε μαζικά.
  • Ο τρόπος επιλογής των μαθητών (εξετάσεις- κλήρωση), η διδακτέα ύλη, η επιλογή των εκπαιδευτικών (ειδική πρόσκληση), «κάνουν λάστιχο» το διδακτικό πρόγραμμα ενισχύοντας τη διαφοροποίηση.
Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν πρέπει να υποβαθμίζεται στην εκπαίδευση «των λίγων άριστων μαθητών». Ο στόχος του σχολείου πρέπει να είναι η ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, τη φυλή, το χρώμα και τη θρησκεία. Δεν έχει όριο η υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία καταπιάνεται με την αριστεία τη στιγμή που έχει αφήσει στο έλεος της πανδημίας ολόκληρες γενιές μαθητών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να δώσουν τη μάχη για σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο 12χρονο σχολείο. Για να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που τώρα αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσει το καλύτερο για τη μόρφωση των παιδιών της.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορινθίας, του Συλλόγου Γονέων ΔΣ Αλμυρής και φορέων που θα γίνει τη Παρασκευή στις 11:00 στην Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες