Μάρκου- Αναγνωστοπούλου: Πότε επιτέλους θα δημιουργηθεί δεύτερος Πυροσβεστικός Σταθμός στην Πάτρα; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Απριλίου 20, 2021

Μάρκου- Αναγνωστοπούλου: Πότε επιτέλους θα δημιουργηθεί δεύτερος Πυροσβεστικός Σταθμός στην Πάτρα;


Με πρωτοβουλία των Βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μάρκου και Αθανασίας (Σία) Αναγνωστοπούλου 8 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση στο πλαίσιο άσκησης Κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά για την ίδρυση δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην πόλη της Πάτρας.

Μέχρι και σήμερα, παρά τις ρητές και επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις ότι επίκειται η δημιουργία του δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού, κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί, παρόλο που σωρεία κυβερνητικών ανακοινώσεων και δημοσιογραφικών πληροφοριών ανέφεραν εδώ και καιρό ότι το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία υπογραφής Προεδρικού Διατάγματος.

Η δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα κρίνεται απαραίτητη αφού πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με πληθυσμό που υπερβαίνει τις 300.000 κατοίκους και οι ανάγκες της καλύπτονται με δυσκολία και υπερένταση των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής από τον έναν μόνο σταθμό. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Δήμος Πατρέων διαθέτει βιομηχανίες, βιοτεχνίες, υπηρεσίες που στεγάζονται σε πολυπληθή κτίρια, εμπορικά κέντρα και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με συνάθροιση κοινού με κεντρική και μεγαλύτερη αυτή του Καρναβαλιού, που χρήζουν συνεχούς περιφρούρησης και πυρασφάλειας. Περιβάλλεται δε από ορεινό όγκο και δασικές εκτάσεις, ενώ καλείται να καλύψει -σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας- τις ανάγκες δασοπροστασίας και φυσικών καταστροφών μιας περιοχής που η έκτασή της ξεπερνά τα 800.000 στρέμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες