Γονέας με δικηγορική πράξη αρνείται να υποβληθεί το παιδί του σε self test! Κούβελας: «ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να μας υποχρεώσει σε μία ιατρική πράξη» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Απριλίου 10, 2021

Γονέας με δικηγορική πράξη αρνείται να υποβληθεί το παιδί του σε self test! Κούβελας: «ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να μας υποχρεώσει σε μία ιατρική πράξη»


Μεγάλος έιναι ο προβληματισμός των γονέων σχετικά με τα self tests.

Τα σχολεία δειλά δειλά ανοίγουν από την ερχόμενη Δευτέρα, με τα Λύκεια να κάνουν την αρχή.

Ωστόσο έχει προκληθεί ένα τεράστιο αλαλούμ όσον αφορά τα self tests που θα γίνονται δύο φορές ΚΑΘΕ εβδομάδα από μαθητές και καθηγητές.

Τα τεστ -και μάλιστα τα αρνητικά τεστ- έχουν κριθεί ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο!

Μέσα λοιπόν σε όλο αυτό το θέατρο παραλόγου, ένας γονέας στη Μαγνησία πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα “Ταχυδρόμος”, δικηγορική πράξη άρνησης υποβολής του μαθητή σε ιατρική πράξη (τεστ για την ανίχνευση του COVID-19) δέχθηκε σχολική μονάδα στον Βόλο από γονέα που αρνείται να υποβάλει το παιδί του στη διαδικασία του τεστ.

Αν το self-test είναι αρνητικό για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Από την πλευρά τους οι μαθητές ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

Για το μείζον αυτό ζήτημα που δεν έχει λάβει τη δημοσιότητα που του αρμόζει, τοποθετήθηκε και ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας:

«Η υποχρεωτικότητα των ιατρικών πράξεων έχει καταδικαστεί από το δικαστήριο της Χάγης μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έκτοτε έχουν προκύψει άπειρες νομοθεσίες που ενισχύουν αυτή την απόφαση. Επαναλαμβάνω αυτή είναι μια ιατρική πράξη. Είναι ανήθικο και δεν μπορεί κανένας να μας υποχρεώσει.

Ωστόσο το κυριότερο δεν είναι η υποχρεωτικότητα, αλλά το ψευδές αρνητικό αποτέλεσμα των τεστ, αφού κανένας δεν μπορεί να βεβαιώσει αν το τεστ γίνεται σωστά. Αυτό σημαίνει ότι το ψευδές αρνητικό αποτέλεσμα, δημιουργεί εφησυχασμό και έλλειψη προστασίας από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι προστατευμένοι λόγω του αυτοελέγχου».

(φωτο: photo screenshot)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες