Η εγκύκλιος για τον διαγνωστικό έλεγχο μαθητών, εκπαιδευτικών, κλπ. που εκδώσατε δεν είναι σύμφωνη με την υπουργική απόφαση! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Μαΐου 08, 2021

Η εγκύκλιος για τον διαγνωστικό έλεγχο μαθητών, εκπαιδευτικών, κλπ. που εκδώσατε δεν είναι σύμφωνη με την υπουργική απόφαση!

Το υποχρεωτικό self-τεστ διενεργείται μία φορά την εβδομάδα και όχι δύο! - Ανδρέας Μπαρδάκης


Αξιότιμες κυρίες, Υπουργοί!

Στις 5 Μαΐου 2021 εκδώσατε σχετική εγκύκλιο προκειμένου να εφαρμοστούν οι διατάξεις της υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/4-05-2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο: «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19 σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» (ΦΕΚ Β/ Τ 1825/5-05-2021)».

Διαβάζοντας όμως την εγκύκλιο παρατηρήσαμε τα εξής:

Α) Ενώ εμφανίζεται ως ένα απλό έγγραφο στην πραγματικότητα αποτελεί εγκύκλιο αφού ερμηνεύει διατάξεις. Επομένως, θα έπρεπε πριν εφαρμοστεί να αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4727/2020, άρθρα 76, 77 και 78. Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όμως η παρούσα εγκύκλιος δεν αναρτήθηκε ενώ οι αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης ήδη την έχουν αποστείλει στους διευθυντές των σχολικών μονάδων για να ενημερώσουν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό προκειμένου να ξεκινήσουν την εφαρμογή της!

Β) Ενώ στην ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/4-05-2021, προβλέπεται, όσον αφορά τον χρόνο διενέργειας του διαγνωστικού ελέγχου, ο έλεγχος να διενεργείται μία φορά την εβδομάδα πριν από τη Δευτέρα, η εγκύκλιος που εκδώσατε προβλέπει δύο φορές την εβδομάδα και μάλιστα επινοεί και προσθέτει την ημέρα Πέμπτη! Επίσης, αναφέρεται και στην «τρέχουσα εβδομάδα» ενώ τα μαθήματα ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα της τρέχουσας εβδομάδας που εκδόθηκε η εγκύκλιος! Δηλαδή, από τις 10.05.2021!

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της ΚΥΑ:

«Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον άπαξ, πριν από τη Δευτέρα. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα».

Σε αντίθεση με την παραπάνω ΚΥΑ, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

«Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των ως άνω σχολικών μονάδων, καθώς και για τους/τις εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ - ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής, και, για την τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ερωτώνται οι Υπουργοί:

Θα θέλατε να ξαναδείτε την εγκύκλιο προκειμένου να διαπιστώσετε ότι δεν είναι σύννομη με τις διατάξεις προκειμένου να εκδώσετε εκ νέου μία εγκύκλιο, επί του ορθού, η οποία θα αναρτηθεί πριν την εφαρμογή της και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπως ο νόμος ορίζει;


Με εκτίμηση,

Ανδρέας Μπαρδάκης

Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ,

δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες