Νίκος Νικολόπουλος στην Δίκη για τα Ellinika Hoaxes: «Χωρίς Ελευθεροτυπία δεν Υπάρχει Δημοκρατία» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Μαΐου 18, 2021

Νίκος Νικολόπουλος στην Δίκη για τα Ellinika Hoaxes: «Χωρίς Ελευθεροτυπία δεν Υπάρχει Δημοκρατία»


Πληθαίνουν οι αγωγές κατά των υπόδικων ellinika hoaxes. Σε συνέχεια της μήνυσης του γνωστού δικηγόρου Ν.Αντωνιάδη για συκοφαντική σύσταση συμμορίας και συκοφαντική δυσφήμιση, εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η πρώτη άλλης μιας σειράς δικών που έρχονται ως απόρροια της απόφασης πολλών εκδοτών του ελληνικού διαδικτύου (όπως και του TG News) να περιορίσουν τον λογοκριτικό χαρακτήρα της ΜΚΟ των Ellinikon Hoaxes αποκαλύπτοντας τα πραγματικά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη ΜΚΟ, για την οποία μέχρι πριν μερικές εβδομάδες κανείς δεν γνώριζε ποιοι βρίσκονται πίσω από τις ενέργειές της.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει συνάψει ένα συμβόλαιο με το Facebook που της αποφέρει ένα ποσό περί τις 450.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να «κατεβάζει» από το συγκεκριμένο (μονοπωλιακό…) μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα δημοσιεύματα τα οποία δεν είναι αρεστά.
Επιβάλλοντας ταυτόχρονα και «ποινές» απαγόρευσης κοινοποίησης των αναρτήσεων (΄πως συμβαίνει και στα Facebook Fanpages του TG News).
Βασικός μάρτυρας στην σημερινή δίκη στο Πρωτοδικείο ήταν ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, τέως υπουργός και πλέον βασικό στέλεχος του πολιτικού κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έθεσε ζητήματα παραβίασης βασικών αρχών της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας, αλλά επίσης και συκοφάντησης και σπίλωσης ανθρώπων και Μέσων Ενημέρωσης από την συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του εν ευθέτω χρόνο.

tgnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες