Σχολεία / Αλαλούμ με τα self tests - Εκατοντάδες βρέθηκαν ψευδώς θετικά - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 10, 2021

Σχολεία / Αλαλούμ με τα self tests - Εκατοντάδες βρέθηκαν ψευδώς θετικά


Εκατοντάδες οι καταγγελίες γονέων σε Αθήνα, Λαμία, Γιάννενα σχετικά με την αξιοπιστία των self tests

Μείζον θέμα προκύπτει πλέον με την αξιοπιστία των self test, καθώς ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, χιλιάδες test έδειξαν «ψευδώς θετικά» στον κορωνοϊό. Εκατοντάδες ήταν οι καταγγελίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς τονίζουν ότι μαθητές που βγήκαν αρχικά θετικοί στη συνέχεια ο επανέλεγχο με rapid test έδειξε ότι ήταν αρνητικοί.


Σύμφωνα με το epiruspost, γονείς επικοινώνησαν με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) καθώς κατά τη διαδικασία της αυτεξέτασης των μαθητών με self test στο σπίτι, βρέθηκαν 3.000 θετικά αποτελέσματα, στα 1,6 εκατομμύρια τεστ που διενεργήθηκαν από την Κυριακή. Μεγάλος αριθμός από αυτά, στη συνέχεια αποδείχθηκαν αρνητικά.

Στα Γιάννενα, μαθητές που έκαναν το test αυτοελέγχου για να επιστρέψουν στα θρανία, τα αποτελέσματα ήταν «θετικά» σχεδόν σε όλα τα παιδιά. Οι γονείς, δήλωσαν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου. Δεκάδες μαθητές κλήθηκαν να επαναλάβουν τον δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου.

Το αποτέλεσμα του rapid test προέκυψε σχεδόν για όλες τις περιπτώσεις ότι το self test είχε δώσει ψευδές αποτέλεσμα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την Κυριακή μόνο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων έγιναν 500 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και θετικά ήταν μόλις πέντε από τα τεστ που διενεργήθηκαν.

Προς το παρόν δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση, εάν στην περίπτωση των Ιωαννίνων τουλάχιστον, υπήρξε πρόβλημα με συγκεκριμένη παρτίδα self test. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, τα test με τα οποία γίνεται η διαδικασία της αυτοεξέτασης στους μαθητές, είναι άλλης εταιρίας, κινεζικής προέλευσης, και δεν είναι ίδια με τα test της εταιρείας Roche, με τα οποία είχε διενεργηθεί ο προηγούμενος έλεγχος στους μαθητές Λυκείου.

Στη Λαμία, όπως μεταδίδει το lamiareport, από 45 θετικά self test που έκαναν μαθητές, μετά από κεντρική δειγματοληψία του Δήμου, επαληθεύτηκαν μόνο τα δύο, ενώ ανάλογο ποσοστό αξιοπιστίας βρέθηκε και στα ιδιωτικά εργαστήρια όπου έσπευσαν κατά δεκάδες οι πολίτες για να κάνουν τεστ τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στην Αθήνα, καθώς τη Δευτέρα σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας προσήλθαν 10 παιδιά με τους γονείς τους τα οποία είχαν κάνει self test για να πάνε στο σχολείο και είχαν βγει θετικά. Αμέσως έγιναν rapid test όπως προβλέπεται, αλλά και μοριακά, όπως ζήτησαν οι γονείς και αποδείχτηκε ότι και τα δέκα self test ήταν ψευδώς θετικά αφού τα rapid βγήκαν αρνητικά.

Σύμφωνα με το neakriti, γονέας από το Ηράκλειο καταγγέλλει ότι «το παιδί μου έκανε το self test και αρχικά βγήκε θετικό. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και του κάναμε και δεύτερο τεστ το οποίο βγήκε όμως αρνητικό. Η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη καθώς χρειάστηκε να γίνει και τρίτο τεστ –το οποίο αυτή τη φορά ήταν μοριακό τεστ σε ιδιώτη- το οποίο βγήκε και πάλι αρνητικό. Όταν επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει κάποιες φορές, το πρώτο τεστ να είναι θετικό και το δεύτερο αρνητικό». «Τελικά θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο αξιόπιστα τα self test και καλό θα ήταν να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι προκύπτει μεγάλη ταλαιπωρία για τους γονείς και ολόκληρες οικογένειιες» σημειώνει χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες