ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ: ΟΙ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ Δ.Σ. – ΕΧΟΥΝ, ΤΕΛΙΚΑ, ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 5G; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2021

ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ: ΟΙ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ Δ.Σ. – ΕΧΟΥΝ, ΤΕΛΙΚΑ, ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 5G;


Στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητείται, μεταξύ άλλων, το θέμα της «χορήγησης ή μη στη WIND HELLAS δικαιωμάτων διέλευσης για την επέκταση δικτύου οπτικών ινών στο Λουτράκι».

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, τον Απρίλιο του 2020, ο ίδιος ο Γ. Γκιώνης, είχε δηλώσει:

«Υπογράφηκαν, αν θυμάμαι καλά, και με την Wind, αυτά που έχουμε ψηφίσει, για να μπορέσουμε, το internet του Λουτρακίου, να πέσει στο 5G, με την Wind, αυτήν που έχει αναλάβει το δίκτυο του Λουτρακίου, να ξεκινάει.»

Μετά από αρκετές αντιδράσεις, αφού, οι απόψεις στην επιστημονική κοινότητα, για τεχνολογία 5G, διίστανται, στις 18/5, ο Δήμος εξέδωσε Δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο: «Η τοποθέτηση οπτικών ινών αποτελεί ένα σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών WIND Hellas έχει προχωρήσει, με την αρωγή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στην ανάπτυξη δικτύου Νέας Γενιάς οπτικών ινών υπερ-υψηλών ταχυτήτων που αφορά, αποκλειστικά και μόνο, τηλεπικοινωνιακό δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας, το οποίο δεν σχετίζεται, σε καμία περίπτωση, με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G (5th generation).»

Αναζητώντας απόψεις ειδικών, καθώς και σχετική βιβλιογραφία, το ιστολόγιο loutraki247.blogspot.com βρήκε μια έκδοση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του πλέον αρμόδιου φορέα, για τις τηλεπικοινωνίες, στη χώρα μας. Η έκδοση έχει τίτλο: «Προοπτικές ανάπτυξης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Ελλάδα: Στρατηγική – Προκλήσεις – Όραμα», η οποία, μάλιστα, είναι δημοσιευμένη και στον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Τ.

Στις σελίδες 142 και 143, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, αυτολεξεί, τα εξής:

«Τα δίκτυα 5G υπόσχονται να παρέχουν ουσιαστικά ταχύτητες παρόμοιες με τις οπτικές ίνες στα σταθερά δίκτυα. Ωστόσο, για να επιτευχθούν αυτές οι ταχύτητες σε κινητούς χρήστες, θα πρέπει πρώτα να εγκατασταθούν πολλοί περισσότεροι σταθμοί βάσης και να διασυνδεθούν μεταξύ τους με δίκτυα οπτικών ινών. Ο τελικός στόχος των δικτύων 5G είναι να εξυπηρετούν χρήστες κινητών συσκευών, αλλά τα δίκτυα 5G θα βασίζονται εξίσου στη σύγκλιση των δικτύων ασύρματης πρόσβασης και των καλωδιακών δικτύων front-haul και backhaul με χρήση οπτικών ινών.

Όλοι οι ειδικοί αποδέχονται ότι η επιλογή του να υπάρχει διαθέσιμη οπτική ίνα όσο πιο κοντά στον τελικό χρήστη γίνεται, αποτελεί την καλύτερη προσέγγιση για την κατασκευή ενός εξαιρετικά γρήγορου και αποδοτικού δικτύου 5G. Διαφορετικά, το 5G δεν θα μπορέσει ποτέ να φθάσει στην υλοποίηση των στόχων του.»

Στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις. Από πού, ο Δήμος μας, αντλεί τη βεβαιότητα, ότι το δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο εγκαθίσταται στην πόλη μας, δεν θα χρησιμοποιηθεί, για την εγκατάσταση του δικτύου 5G;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες