ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ


Ως μείζον θέμα της επικαιρότητας έρχεται αυτές τις μέρες η διαρροή από συστημικά μέσα ενημέρωσης, η κατάργηση του ορισμού του βιασμού στη βάση της συναίνεσης, εν είδει σφυγμομέτρησης του κοινωνικού απόηχου, που θα έχει κάτι τέτοιο αν συμβεί. 

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο ποινικός κολασμός του βιασμού έπαψε να εξαρτάται μόνο από την χρήσηβίας ή απειλής και συμπεριλήφθηκε στην περιπτωσιολογία του σχετικού άρθρου το ποικιλότροποτέλεσης αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος.

Η επιστροφή του ορισμού του βιασμού στην βάση της άσκησης βίας ή σοβαρής απειλής, με εισηγητή τον καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη, σημαίνει ότι δεν συμπεριλαμβάνονται περιπτώσεις όπως ο βιασμός μετά την μέθη του θύματος με αλκοόλ ή ναρκωτικά, ή του «παγώματος» που συμβαίνει στο θύμα, όταν έρχεται αντι-

μέτωπο με μια σεξουαλική επίθεση, που το αφήνει ανήμπορο να αντισταθεί στην επίθεση, συχνά σε βαθμό ακινησίας. Δεν συμπεριλαμβάνονται περιπτώσεις βιασμού όπως του σκηνοθέτη Λιγνάδη, που φαίνεται σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει οι μη νυτές, ότι χρησιμοποιούσε το «χάπι βιασμού».

Η επέλαση της νεοδεξιάς, που υποστηρίζεται και τροφοδοτείται από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας διεξάγει έναν ιδεολογικό και πολιτικό αγώνα με στόχο την μεταβολή της κοι νωνίας στην πιο συντηρητική εκδοχή που είχε γνωρίσει ποτέ. Επι χορηγούμενη από ισχυρά κέντρα και ενορχηστρωμένη από «δεκτι κούς» επιστήμονες, δημοσιογράφους, δικηγόρους και πολιτικούς οργανώνει μεθοδικά το μίσος προς τον άνθρωπο ως αξία και υπέρ τατο αγαθό. 

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Τμήματος Ισότητας Φύλων και Φεμινιστικής Πολιτικής θα συνεχίσουμε τον αγώνα τέτοιες σφυγμομετρήσεις να λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες