Δείτε τι θα συμβεί αν πέσει το ηλεκτρικό δίκτυο (καθώς και συμβουλές για το πώς να επιβιώσετε) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021

Δείτε τι θα συμβεί αν πέσει το ηλεκτρικό δίκτυο (καθώς και συμβουλές για το πώς να επιβιώσετε)


Όταν η χειμωνιάτικη καταιγιδα Uri κατέστρεψε το Τέξας πριν από τέσσερις μήνες, εκατομμύρια κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα, νερό και τρόφιμα για μέρες. Οι ίδιοι οι διαχειριστές του κρατικού δικτύου ηλεκτροδότησης παραδέχθηκαν ότι το δίκτυο ηλεκτροδότησης απείχε μόνο λίγα λεπτά και δευτερόλεπτα από την πλήρη αποτυχία. Αν αυτό είχε συμβεί, οι κάτοικοι θα είχαν διακοπή ρεύματος για μήνες.

Η χειμερινή καταιγίδα στο Τέξας αποκάλυψε τις αδυναμίες του δικτύου ηλεκτροδότησης της πολιτείας. Αλλά αυτές οι αδυναμίες δεν είναι καθόλου μοναδικές για την πολιτεία. Άλλες νοτιοανατολικές πολιτείες, όπως η Οκλαχόμα και η Λουιζιάνα, είδαν επίσης μπλακ άουτ εκείνη την περίοδο.

Αυτό απλώς δείχνει ότι οι πιθανότητες να καταρρεύσει το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας όταν χτυπήσει η καταστροφή ή όταν έρθει η SHTF είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλές. Αλλά δεν είναι μόνο η έλλειψη ενέργειας για την οποία πρέπει να προετοιμαστείτε σε περίπτωση που το δίκτυο καταρρεύσει. Ακολουθούν έξι ακόμη πράγματα που είναι πολύ πιθανό να συμβούν αν καταρρεύσει το δίκτυο ηλεκτροδότησης:

Το εμπόριο θα σταματήσει – Οι τράπεζες θα κλείσουν και οι αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) δεν θα λειτουργήσουν αν το δίκτυο ηλεκτροδότησης καταρρεύσει. Για λίγο, οι άνθρωποι που έχουν μετρητά για να ξοδέψουν μπορεί να τα πάνε καλά. Αλλά καθώς τα μετρητά θα τελειώνουν, θα αρχίσουν πιθανότατα να συναλλάσσονται με άλλους για πόρους.

Οι επικοινωνίες θα σταματούσαν – Τα κινητά τηλέφωνα, οι ταμπλέτες και άλλα gadgets που χρειάζονται φόρτιση θα καθίσταντο άχρηστα μόλις λίγες ώρες μετά τη διακοπή του δικτύου ηλεκτροδότησης, περιορίζοντας σημαντικά την επικοινωνία. Αυτό περιλαμβάνει την επικοινωνία με την αστυνομία, τους πυροσβέστες και τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (EMS).

Τα δίκτυα μεταφορών θα σταματούσαν – Οι αντλίες καυσίμων στα βενζινάδικα θα σταματούσαν να λειτουργούν αν δεν υπάρχει ρεύμα. Οι οδικές πινακίδες, οι φωτεινοί σηματοδότες και τα συστήματα τρένων θα σταματούσαν επίσης να λειτουργούν. Και χωρίς τρόπο προμήθειας βενζίνης, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα είχαν μηδενική χρήση των οχημάτων τους. Οι εγκαταστάσεις που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις παραδόσεις, όπως τα παντοπωλεία, δεν θα ήταν σε θέση να αναπληρώσουν τα αποθέματα.

Δεν θα υπήρχε τρεχούμενο νερό – Κρίσιμες υποδομές όπως οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού χρησιμοποιούν ενέργεια για να λειτουργούν οι αντλίες και ο εξοπλισμός τους. Χωρίς ρεύμα, οι υπηρεσίες ύδρευσης θα σταματούσαν και δεν θα υπήρχε τρεχούμενο νερό. Δεν θα μπορείτε να τραβήξετε το καζανάκι της τουαλέτας ή να κάνετε ντους.

Τα παντοπωλεία και τα φαρμακεία θα απογυμνώνονταν – Οι άνθρωποι που δεν είχαν προετοιμαστεί για μια διακοπή του ηλεκτρικού δικτύου θα έσπευδαν στα τοπικά τους παντοπωλεία και φαρμακεία για να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, νερού, φαρμάκων και ειδών υγιεινής. Θα υπήρχαν εκατομμύρια τέτοιοι άνθρωποι, οπότε είναι πολύ πιθανό ότι αυτά τα καταστήματα θα απογυμνώνονταν μέσα στις πρώτες ημέρες της κατάρρευσης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Οι συσκευές δορυφορικής πλοήγησης θα ήταν άχρηστες – Στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι βασίζονται στα κινητά τους τηλέφωνα, τις ταμπλέτες και άλλα gadgets για οδηγίες. Αν το δίκτυο πέσει, οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να φορτίσουν τις συσκευές τους, οι οποίες τελικά θα πέθαιναν. Ο μέσος άνθρωπος πιθανότατα θα χαθεί αν το δίκτυο πέσει.

Πώς να προετοιμαστείτε για μια διακοπή του ηλεκτρικού δικτύου

Η προετοιμασία για μια διακοπή του δικτύου ηλεκτροδότησης αυξάνει τις πιθανότητές σας να επιβιώσετε από ένα τέτοιο σενάριο καταστροφής. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να προετοιμαστείτε για μια διακοπή του δικτύου ηλεκτροδότησης:

Προμηθευτείτε τρόφιμα, νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης – Το μεγαλύτερο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι η παροχή νερού.

Δεν θα έχετε καθαρό, τρεχούμενο νερό για να πιείτε ή να καθαριστείτε. Ξεχάστε επίσης τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Δημιουργήστε ένα απόθεμα έκτακτης ανάγκης με εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα και άλλα βασικά εφόδια, όπως σπίρτα και οινόπνευμα.

Προετοιμάστε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης – Δεν θα θέλατε να μείνετε χωρίς θέρμανση όταν κάνει κρύο. Προετοιμάστε εναλλακτικές πηγές θερμότητας, όπως μια θερμάστρα αλκοόλης και μια φορητή θερμάστρα προπανίου.

Ετοιμάστε φακούς, φανάρια και άλλες πηγές φωτός – Ετοιμάστε ένα σετ με αρκετούς φακούς, μπαταρίες, φανάρια και άλλες πηγές φωτός που μπορεί να χρειαστείτε.

Μάθετε βασικές δεξιότητες επιβίωσης – Ακόμα και αν δεν έρθει το χειρότερο, βοηθάει να γνωρίζετε βασικές δεξιότητες επιβίωσης, όπως η δημιουργία φωτιάς, το φιλτράρισμα νερού, η κατασκευή καταφυγίου και το ψάρεμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες