ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2021

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


Την ίδια στιγμή που κατατίθεται προς ψήφιση το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ετσιθελικά να παίρνει μέτρα εναντίον των εργαζομένων. Σύμφωνα με την ΚΥΑ της 10/6/21 για τα «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού…» αποφασίστηκε η επέκταση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ από τις 7π.μ έως τις 22:30μ.μ!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι του κλάδου δούλευαν ασταμάτητα, με εξοντωτικούς ρυθμούς, σε καθεστώς μερικής απασχόλησης (με απλήρωτες – αδήλωτες επιπλέον ώρες) και συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι μισθοί παρέμειναν «ψίχουλα», οι όποιες προσλήψεις έγιναν με το σταγονόμετρο και τα μέτρα υγιεινής και προστασίας δεν τηρούνταν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων, για να αποκτήσουν υπέρογκα κέρδη τα αφεντικά των μεγάλων αλυσίδων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δήθεν για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, κάνει ακόμα ένα «δώρο» στους εργοδότες επιτρέποντάς τους να μας εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο, ελαστικοποιώντας τα ωράρια και βάζοντας μας να δουλεύουμε από την ανατολή μέχρι και μετά τη δύση του ήλιου, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς και χωρίς δικαιώματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε λίγες μέρες πριν την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη που φέρνει κατάργηση 8ώρου,απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση του ορίου των υπερωριών, ωράρια – λάστιχο για τους μερικώς απασχολούμενους, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών. Κυβέρνηση και εργοδότες προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους, εξοντώνοντάς μας στη δουλειά και αφήνοντάς μας έρμαια απέναντι στο «διευθυντικό δικαίωμα» και την απειλή των απολύσεων.

Είναι χρέος όλων των εργαζομένων, των άνεργων και των νέων να μην επιτρέψουμε την ψήφιση του εκτρώματος Χατζηδάκη και να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστούν τα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα που πέρασαν το προηγούμενο διάστημα, με πρόφαση την πανδημία. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ζωές μας.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες