Ο καιρός σήμερα Παρασκευή, 23 Ιουλίου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιουλίου 23, 2021

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή, 23 Ιουλίου


Αίθριος γενικά καιρός με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονάς και μικρή περαιτέρω ενίσχυση των βορείων ανέμων στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου στα ορεινά – ημιορεινά τμήματα κυρίως της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 13 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 34 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 31 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως ισχυροί 3-6 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα έως7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 23 και 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και το μεσημέρι-απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη


Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες