Η δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό και στον αθλητισμό είναι λαϊκό δικαίωμα. Ως Λαϊκή Συσπείρωση υπερψηφίσαμε την αναγκαιότητα κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Συνοικισμού και Καλλιθέας, γιατί είναι σημαντικό έργο για την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας και των λαϊκών οικογενειών της περιοχής.
Θεωρούμε απαράδεκτο η ανάγκη του λαού για άθληση να μπαίνει στη μέγγενη μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών επιδιώξεων. Η αντιπαράθεση που γίνεται είναι πολύ μακριά από τα συμφέροντα του λαού. Καταδικάζουμε επίσης τις απαράδεκτες απουσίες από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συμφωνούμε να φτιαχτούν αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως όμως είχαμε τονίσει και στην ψηφοφορία για την αναγκαιότητα του έργου είναι αναγκαίο να γίνει ξεκάθαρο τι ακριβώς θα φτιαχτεί, να αποκλειστεί η ΣΔΙΤ, να εξασφαλιστούν υποδομές ελεύθερες και προσιτές στη λαϊκή οικογένεια. Είμαστε αρνητικοί σε οποιοδήποτε σχεδιασμό συντάσσεται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως τις κατευθύνσεις που προωθούνται από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ παλιότερα και ΝΔ τώρα.
Στο βαθμό που δε διαμορφώνεται σχετικά ομόθυμη θέση από το Δημοτικό Συμβούλιο καλούμε τη Δημοτική Αρχή να στραφεί στην εξεύρεση δημόσιου χώρου. Υπάρχουν άλλωστε τέτοιο χώροι (στρατόπεδο, γύρω απ’ τη διώρυγα κλπ). Προτείνουμε να διαμορφωθεί μια πλήρης πρόταση με τα παραπάνω κριτήρια, δηλαδή στην κατεύθυνση της εξασφάλισης δωρεάν πρόσβασης στον αθλητισμό για τη νεολαία και τη λαϊκή οικογένεια.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση δε θα εμπλακούμε στις κοκορομαχίες που έχουν ξεσπάσει πάνω στην πλάτη του λαού, πολύ μακριά από τα συμφέροντά του. Δεν μπαίνουμε στα μικροκομματικά και μικροπαραταξιακά παιχνίδια που παίζονται και μπορεί να κρύβουν συμφέροντα που θολώνουν τα νερά.
Επιβεβαιώνεται η πάγια θέση μας ότι τέτοια έργα πρέπει να γίνονται από ενιαίο κρατικό φορέα, αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους, με τις αναγκαίες υποδομές και το επιστημονικό προσωπικό.
Tags:
Κορινθιακά Νέα
