Γη και ύδωρ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουλίου 24, 2021

Γη και ύδωρ


Αρχαιότατη διαδικασία παράδοσης μια πόλης αμαχητί σε επιβολέα. Προσέφεραν οι άρχοντες της πόλης μια υδρία με νερό και λίγο χώμα στους απεσταλμένους. Σημάδι υποταγής. Δυστυχώς συμβαίνουν και στις μέρες μας.

Μιλώ φυσικά για το πολύπαθο εργοστάσιο εμφιάλωσης [κύρια τοπικού φυσικού μεταλλικού νερού] της Pepsico. Πρώην Καραντάνη.

Λέω πολύπαθο γιατί μετά την εποχή Καραντάνη το εργοστάσιο δεν μπόρεσε να σταθεί αντάξια στα πόδια του και να κρατήσει τη φήμη και αίγλη που κατάφερε ο Περαχωρίτης, Καραντάνης [Πρωτοπαππάς] από την ίδρυσή του.

Μαζί με τον Ταμπόση [γλυκά Καζινό] ταξίδεψαν το όνομα της πόλης μας και πέραν της Ελληνικής επικράτειας.

Ήταν οι άνθρωποι που ξεκίνησαν από το μηδέν και έφτασαν να μπορούν με την οικονομική ευρωστία τους να αγοράσουν [αν έβαζαν στόχο] αν όχι όλο το Λουτράκι σίγουρα το μισό. Όπως χαρακτηριστικά μου λέει άνθρωπος που δούλεψε, πριν 60 και πλέον χρόνια στο αρχικό εμφιαλωτήριο, στον Άγιο Ανδρέα τον παρακολουθούσε επί μισή ώρα να μετρά χιλιάρικα και να τα κάνει δεσμίδες. Ασύλληπτο ποσό για την εποχή και τα τοπικά δεδομένα. Σαν άλλος Ωνάσης κι αυτός είχε την ίδια τραγική οικογενειακή τραγωδία που τον οδήγησαν στον μαρασμό και την εγκατάλειψη. Έκτοτε οι εκάστοτε διάδοχοι φάνηκαν πόσο ¨λίγοι¨ έως αδιάφοροι ήσαν. Κατάφεραν και έβαλαν λουκέτο, όπως μια πληθώρα άλλων εμφιαλωτηρίων, συνολικά 9 και σήμερα να δραστηριοποιείται μονάχα ένα.

Λειτούργησε σαν ¨κράχτης¨ με αποτέλεσμα να αντιληφθούν και άλλοι ¨επιχειρηματίες¨ πως μπορούν και αυτοί να γίνουν Καραντάνηδες. Δύσκολο εγχείρημα και ταλαντεύτηκαν μεταξύ σφύρας και άκμονος.

Ουκ ολίγες φορές μπροστά μου ¨επιχειρηματίας¨ είχε λογομαχία με υπάλληλο ελεγκτή του Δήμου για την επέμβαση που είχε διαπιστώσει στον μετρητή του εμφιαλωτηρίου.

Μήπως ξεχνάμε πόσο καιρό έπαιρνε παράταση λειτουργίας εμφιαλωτήριο που δεν πλήρωνε απολύτως τίποτα επικαλούμενος το θάνατο του συνεταίρου του;

Δεν θέλω να πω, πως όλοι έτσι ήταν αλλά οι επιχειρηματίες χωρίς εισαγωγικά σπάνιζαν και σπανίζουν ακόμα και στις μέρες μας.

Πάντα το νερό έχτισε και συνεχίζει να χτίζει καριέρες.

Στο δια ταύτα.

Παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, εκπρόσωπος αγνώστου εταιρικού σχήματος με συμφέροντα Γερμανικά και Ελβετικά [φορολογικός παράδεισος και ασυδοσίας] με πρόθεση να αγοράσει το εμφιαλωτήριο της Pepsi και ζήτησε να ψηφιστεί από το Σώμα άδεια εμφιάλωσης για 13 χρόνια.

Πρόλαβαν οι αθεόφοβοι να καταθέσουν αίτηση αλλά δεν πρόλαβαν να γράψουν δυο λέξεις ποιοι είναι και τι εκπροσωπούν. Δημιουργείς μια εταιρία και δεν γράφεις το παραμικρό. Τυχαίο;

Να τονιστεί μέχρι το 2020 όλα τα εμφιαλωτήρια ανανέωναν την άδεια κάθε χρόνο και η μοναδική επιχείρηση που δραστηριοποιείται είχε κάνει αίτηση και ικανοποιήθηκε για 8 χρόνια.

Μη έχοντας έγγραφα κατοχής εμφιαλωτηρίου!

Μη έχοντας άδεια εμφιαλώσεως!

Κατάφερε με μια αίτηση να απασχολήσει το Σώμα για ώρες προκειμένου να δει τι παίζει και που μπορεί να φτάσουν οι στόχοι και πόθοι των.

Με την ίδια λογική μπορεί ο καθείς μας να καταθέσει μια αίτηση πως προτίθεται να αγοράσει κάποιο εργοστάσιο και να ζητήσει 20 χρόνια άδεια εμφιάλωσης και να κάτσουν ώρες να το κουβεντιάζουν.

Οι μόνοι αρμόδιοι που μπορούν να απαντήσουν είναι οι Υπηρεσίες Ύδρευσης. Αυτοί είχαν ορίσει με το δικό τους σκεπτικό και μελέτες για την ανά έτος ανανέωση. Αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο και Αυτοί πρέπει να ενημερώσουν το Σώμα για το τι πρέπει να γίνει.

Σίγουρα για να ζητούν 13 χρόνια κάτι υπάρχει πίσω απ΄ αυτό που σίγουρα δεν μπορούμε να το μάθουμε αυτή τη στιγμή.

Πάντως έδειξαν άριστα ενημερωμένοι για τα τοπικά δρώμενα, που σημαίνει πως υπάρχει αρκετά καλή πληροφόρηση και μάλιστα έδειξαν το ενδιαφέρον να ¨συμβάλλουν¨ στην τοπική κοινωνία.

Πράγμα που εμένα μου θυμίζει τα αρνιά το Πάσχα και επιταγές τα Χριστούγεννα από τους άλλους ¨επενδυτές¨ που εν ώρα κρίσεως μεταφράζονται σε ¨κάβα¨ της Ιάσονος. Θα πρέπει να ξέρουν ότι ποτέ ο Δήμος δεν αρνήθηκε ανανέωση λειτουργίας όταν συντρέχουν τα νόμιμα. Γιατί άραγε αυτή η εμμονή στο 13. Είναι και γρουσούζικο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και άλλη επένδυση εμφιάλωσης στη βόρεια Ελλάδα που λέγεται πως κατέχουν πλην όμως δεν εντάσσεται στην ίδια εταιρική ονομασία αλλά με διαφορετικό όνομα. Να μην εκπλαγούμε δηλαδή αν… αγοράσουν και άλλο εμφιαλωτήριο, ιδίων συμφερόντων αλλά με διαφορετική ονομασία. Δυο ξένοι στην ίδια πόλη.

Οι κρατούντες βέβαια όταν άκουσαν ή μάλλον γνώριζαν για πρώτη φάση 60 εργαζομένων έτριψαν τα χέρια τους και πήραν φωτιά τα μολύβια γράφοντας και σβήνοντας ονόματα.

Δυστυχώς! Εγκληματούμε και μετά νίπτουμε τας χείρας. Ούτε που ασχολούμαστε με τόσο σοβαρά θέματα. Αυτό φάνηκε από τους 20 σχεδόν πολίτες που παρακολούθησαν το δημοτικό συμβούλιο. Κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες