Ο LTO υποστηρικτής του Loutraki Festival 2021 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουλίου 31, 2021

Ο LTO υποστηρικτής του Loutraki Festival 2021


Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου στηρίζει το Loutraki Festival

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου για μία ακόμη χρονιά υποστηρίζει τη διοργάνωση του Loutraki Festival. Πρόκειται για μία διοργάνωση που περιλαμβάνει σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών. Το Loutraki Festival διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και άλλους φορείς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 31 Ιουλίου
Συναυλία αλληλεγγύης για τη φωτιά στα Γεράνεια

Τρίτη 3 Αυγούστου
60 χρόνια Φιλαρμονική Λουτρακίου

Τετάρτη 4 Αυγούστου
Μίλτος Πασχαλίδης

Παρασκευή 6 Αυγούστου
Γεωργία Νταγάκη στο Ypanema

Κρατήσεις: 2741091225

Κυριακή 8 Αυγούστου
Αλκίνοος Ιωαννίδης «Electric Solo»

Τρίτη 10 Αυγούστου
The Final Act + Χρήστος Νινιός Live!

Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 12 Αυγούστου
Γιώτα Νέγκα
«Τραγουδώντας την Ευτυχία»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 31 Ιουλίου

Συναυλία αλληλεγγύης για τη φωτιά στα Γεράνεια


Μια συναυλία για πολυ καλό σκοπό, διοργανώνεται στον Σχίνο, στο Cariocas, δίπλα στο κύμα. Οι Μάρω Μαρκέλου, Χρήστος Νινιός, Γιώργος Μίχας, Γιάννης Τσελώνης, Αντώνης Αγγελίδης, Lobsters Band & Guests, ενώνουν φωνές και δυνάμεις για να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να αγοραστεί ένα πυροσβεστικό όχημα για την περιοχή!

Εισιτήριο: 10 ευρώ (ενήλικες), 5 ευρώ (12-18 ετών), Δωρεάν για κάτω των 12 ετών
Ώρα έναρξης: 21.00
Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Τρίτη 3 Αυγούστου
60 χρόνια Φιλαρμονική Λουτρακίου


Η Φιλαρμονική Λουτρακίου συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την επίσημη ίδρυση της, το Δεκέμβριο του 1961. Με πλούσια εκπαιδευτική και καλλιτεχνική δράση και δυναμικό περί των 200 μελών, κατατάσσεται σήμερα μεταξύ των σπουδαιότερων μουσικών συνόλων, πανελλαδικά. Η πανηγυρική συναυλία του μουσικού σώματος για τον εορτασμό της επετείου θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Ποσειδώνα, την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 και ώρα 21.30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της κλασικής μουσικής όπως η εισαγωγή από την όπερα La Gazza Ladra, οι Διαβολικοί χοροί κ.α., το έργο Cape Horn του Αυστριακού συνθέτη Otto Schwarz σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, πρωτότυπες συνθέσεις του Σπύρου Προσωπάρη αλλά και έργα άλλων Ελλήνων συνθετών.
Με τη Φιλαρμονική συμπράττουν ως σολίστ ο διεθνούς φήμης κλαρινετίστας, Σπύρος Μουρίκης και ο κορυφαίος μουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Χρήστος Καλούδης

Στη συναυλία συμμετέχει η σχολή μπαλέτου της Έλενας Μιχαηλίδου.
Διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.
Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Είσοδος: Ελεύθερη (με δελτίο εισόδου)
Το δελτίο εισόδου μπορείτε να το προμηθευτείτε ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Τετάρτη 4 Αυγούστου
Μίλτος Πασχαλίδης


Ο Μίλτος Πασχαλίδης μετά τις sold out εμφανίσεις του ανά την Ελλάδα κατηφορίζει στο Λουτράκι για μια μοναδική συναυλία. Και αυτή τη χρονιά, θα μας χαρίσει μια απολαυστική βραδιά γεμάτη συναίσθημα, αγαπημένα τραγούδια, εμπνεύσεις της στιγμής και τον χαρακτηριστικό δυναμισμό και αυθορμητισμό του Μίλτου. Η ανυπομονησία να ξανασυναντηθούμε μετά από έναν χειμώνα αναγκαστικής απουσίας, είναι έντονη και σίγουρη εγγύηση για μια αξέχαστη συναυλία.  
Πότε: Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
Που: Γυμνάσιο Λουτρακίου
Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήρια: 15€  
Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Παρασκευή 6 Αυγούστου
Γεωργία Νταγάκη στο Ypanema


Το καλοκαίρι είναι εδώ και η Γεωργία Νταγάκη είναι έτοιμη να το μοιραστεί μαζί μας! Η ανυπομονησία για το αντάμωμα κι η ανάγκη για το «μαζί», ξορκίζει την «ξενιτιά» των δύσκολων ημερών που περάσαμε και δίνει στο καλοκαίρι μας την ελπίδα!
Θα μας παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο κόκκινο album της με τίτλο «Πάθος», σε ένα πρόγραμμα γεμάτο με σπουδαία τραγούδια που θα ερμηνεύσει ξεχωριστά με τον δικό της μοναδικό τρόπο! Απολαύστε την χωρίς «Φόβο» αλλά με πολύ «Πάθος»!!!
Μαζί της οι μουσικοί :
Βαγγέλης Στεφανόπουλος, πλήκτρα
Μιχάλης Ατσάλης, κιθάρες
Λουκάς Καλαντζάκος, τύμπανα

Πότε: Παρασκευή 6 Αυγουστου 2021
Που: Ypanema, Λίμνη Βουλιαγμένη Περαχώρα
Κρατήσεις: 2741091225

Κυριακή 8 Αυγούστου
Αλκίνοος Ιωαννίδης «Electric Solo»


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο αγαπημένος τραγουδοποιός, εμφανίζεται έτοιμος να μοιραστεί μαζί μας νέες ιστορίες, με ένα τελείως καινούργιο solo πρόγραμμα,. Μόνος επί σκηνής, ταυτόχρονα όμως μαζί με όλους και όλες μας, αντανακλά τα όνειρα και τις πραγματικότητες της εποχής και της ζωής μας. Τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε τον Αλκίνοο με την ακουστική κιθάρα και το λαούτο του. Η συγκεκριμένη όμως παράσταση στηρίζεται στην ηλεκτρική κιθάρα. Μέσα από την ηχητική παλέτα των πεταλιών της, επιστρέφει, μετά από χρόνια και με έναν ιδιαίτερο τρόπο, στον ηλεκτρικό ήχο, ενώ με την τεχνική του livelooping, αλλά και μέσα από τη χρήση αναλογικών συνθεσάιζερ και κρουστών, προσθέτει στον ήχο του στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής. Η ιδιαίτερη αυτή προσέγγιση, μαζί με τη φωνή του, δίνουν νέα μορφή στα τραγούδια του.

Πότε: Κυριακή 8 Αυγούστου 2021
Που: Γυμνάσιο Λουτρακίου
Ώρα: 21.30
Είσοδος: Γενική 12 ευρώ – Μειωμένο 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Πέμπτη 12 Αυγούστου
Γιώτα Νέγκα «Τραγουδώντας την Ευτυχία»


Η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σημαντικότερες λαϊκές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, θα ταξιδέψει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα και θα μοιραστεί μαζί μας τα θρυλικά τραγούδια που έγραψε η σπουδαία στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Η στιχουργός που έχουμε αγαπήσει και χιλιοτραγουδήσει πολλές γενιές Ελλήνων. Που αγαπήσαμε τα λόγια της, τη φιλοσοφία της ζωής της, το χιούμορ της, το ελεύθερο πνεύμα της, την πονεμένη καρδιά της. «Με ένα όνειρο τρελό», «Γυάλινος Κόσμος», «Είμαι αητός χωρίς φτερά» είναι μερικά από τα τραγούδια που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Οι στίχοι της Ευτυχίας είναι  ποίηση και λαϊκή έκφραση συνάμα. Έρωτας και πόνος ταυτόχρονα! Και τα τραγούδια εκφράζουν  τα συναισθήματα όλων των  απλών  ανθρώπων με λέξεις που μένουν για πάντα στην ψυχή μας. Είστε όλοι λοιπόν καλεσμένοι σε μια καλοκαιρινή γιορτή,για να τραγουδήσουμε μαζί με τη Γιώτα τα τραγούδια της Ευτυχίας, όπως χιλιάδεςστόματα, μέσα στις δεκαετίες έχουν σιγομουρμουρίσει. Σε ένα πρόγραμμα το οποίο επιμελείται καλλιτεχνικά μια άλλη σπουδαία στιχουργός, η Λίνα Νικολακοπούλου.

Στο πιάνο ο Χρήστος Θεοδώρου
Στα έγχορδα (μπουζούκι, λαούτο ) ο Νίκος Κατσίκης
Στις κιθάρες ο Κώστας Νικολόπουλος

Πότε: Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021
Που: Θέατρο Μπεσκάκι, Άγιοι Θεόδωροι
Ώρα: 21.30
Είσοδος: 5 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά ΕΔΩ

Φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ!

1 έως 3 Αυγούστου
Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής “Opus”


Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής «Opus» δημιουργήθηκε για να φέρει τους νέους της ευρύτερης περιοχής κοντά στην κλασική μουσική, να διευρύνει τους ορίζοντες τους, αλλά και να καταστήσει το Λουτράκι διεθνή προορισμό, τόπο συνάντησης και συνδιαλλαγής μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρωταρχικός στόχος του είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης μουσικής παιδείας και η ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις υπάρχουσες καλλιτεχνικές δομές της Κορινθίας, η διάδοση της κλασικής μουσικής καθώς και η ανάπτυξη και η μουσική καλλιέργεια του κοινού της περιοχής.

Το “Opus” 2021 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι φέτος αφιερωμένο στα 60 χρόνια της Φιλαρμονικής Λουτρακίου!

Κατά τη διάρκεια του θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια πνευστών μουσικών οργάνων και η επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής την Τρίτη 3 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του Ποσειδώνα.

5 Αυγούστου
Rock Festival


Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στους Αγίους Θεοδώρους το Loutraki Festival εγκαινίασε για πρώτη φορά τη συνάντηση ροκ συγκροτημάτων το 2015. Η διοργάνωση έχει σκοπό να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε νέους μουσικούς, ερασιτεχνικά συγκροτήματα αλλά και επαγγελματίες του είδους, δίνοντας τους την ευκαιρία να επικοινωνούν άμεσα με το κοινό. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί το τοπικό μουσικό στοιχείο αλλά και να καθιερωθούν οι άγιοι Θεόδωροι ως τόπος συνάντησης ροκ συγκροτημάτων.

Πότε: Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021
Που: Πλατεία Σημίτη, Άγιοι Θεόδωροι
Ώρα: 21.30
Είσοδος Ελεύθερη

13 Αυγούστου  
Blues Festival


Το Blues Festival ιδρύθηκε το 2014. ‘Έκτοτε πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, πραγματοποιείται ανελλιπώς στα πλαίσια του Loutraki Festival. Τοπικά συγκροτήματα αλλά και κορυφαίοι εκπρόσωποι της Blues μουσικής, από την Αθήνα αλλά και ολόκληρη τη χώρα, έχουν δώσει δυναμικό παρών αναδεικνύοντας και καθιερώνοντας τη διοργάνωση στη συνείδηση του κοινού.

Πότε: Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021
Που: Πίσια, Καλαβρία
Ώρα: 21.30
Είσοδος Ελεύθερη
Διοργάνωση: Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων
Παραγωγή, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σύλλογος Φίλων Μουσικής
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Πελοπίδας Μαυρόπουλος 

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Website
Website

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες