Κόλαση κρουσμάτων στο Ισραήλ – καταρρέει το αφήγημα του τείχους ανοσίας. - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021

Κόλαση κρουσμάτων στο Ισραήλ – καταρρέει το αφήγημα του τείχους ανοσίας.


Τα στοιχεία από το Ισραήλ προκαλούν απογοήτευση. Τα κρούσματα πλέον έχουν ξεπεράσει ακόμα και τις εποχές προ εμβολίου, ενώ αύξηση υπάρχει και στον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό.

Να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει παρόμοιο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Από την άλλη, το μοντέλο της Σουηδίας φαίνεται ότι λειτουργεί. Οι θάνατοι έχουν κυριολεκτικά εκμηδενιστεί, με τον μέγιστο αριθμό να κυμαίνεται από μηδέν μέχρι δύο ή τρεις την ημέρα. Στον αντίποδα, τα κρούσματα είναι υποπολλαπλάσια του Ισραήλ, παρά το ότι η Σουηδία διαθέτει μεγαλύτερο πληθυσμό.

Επιπλέον, η Σουηδία δεν πήρε κανένα κατασταλτικό μετρό σε όλη την διάρκεια της πανδημίας, επιλέγοντας προφανώς να χτίσει τείχος ανοσίας με βασικό παράγοντα την φυσική ανοσία. Ενώ οι εμβολιασμοί που κινήθηκαν με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από τον αντίστοιχο του Ισραήλ, έγιναν επιλεγμένα με προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν μεγάλες συζητήσεις έως και πολιτικές κρίσεις στις υπόλοιπες χώρες που όχι μόνο δεν ακολούθησαν αλλά αντίθετα καταδίκασαν το μοντέλο της Σουηδίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες