ΗΠΑ: Δικαστήριο μπλοκάρει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών της Νέας Υόρκης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021

ΗΠΑ: Δικαστήριο μπλοκάρει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών της Νέας Υόρκης


Ένας ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε την Τρίτη έκτακτη διαταγή που εμποδίζει την πολιτεία της Νέας Υόρκης να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) στους υγειονομικούς.

Δεκαεπτά επαγγελματίες υγείας είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να μπλοκάρει την επιβολή της Νέας Υόρκης για υποχρέωση εμβολιασμού που είχε ανακοινωθεί από τον τότε κυβερνήτη Άντριου Κουόμο στις 16 Αυγούστου. Η εντολή απαιτούσε το προσωπικό στα νοσοκομεία και τις εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας, όπως γηροκομεία, εγκαταστάσεις φροντίδας ενηλίκων και άλλες εγκαταστάσεις φροντίδας με μεγάλη συνάθροιση, να εμβολιαστούν για τον COVID-19 ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται.

Οι ενάγοντες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού, κινδύνευαν να τεθούν σε αναστολή εργασίας, απώλεια προνομίων παραμονής στο νοσοκομείο και καταστροφή της σταδιοδρομίας τους, εκτός εάν συναινούσαν στον εμβολιασμό τους σε αντίθεση με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, υποστήριξε η αγωγή.

Οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις υποχρέωσαν τους ενάγοντες «να αρνηθούν τον εμβολιασμό με τα διαθέσιμα εμβόλια COVID-19, τα οποία χρησιμοποιούν όλα εμβρυικές κυτταρικές σειρές στις δοκιμές, την ανάπτυξη και την παραγωγή τους», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Οι υπάλληλοι υγειονομικής περίθαλψης υποστήριξαν ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ακυρώσει την προστασία για ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις σύμφωνα με τον Τίτλο VII του Νόμου περί Πολιτικών Δικαιωμάτων του 1964, παρόλο που η προηγούμενη κρατική διαταγή υγείας που ίσχυε μόλις ημέρες νωρίτερα είχε παράσχει την ίδια προστασία.

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει η Νέα Υόρκη είναι να κλείσει ένα παράθυρο διαφυγής από μια αντισυνταγματική εντολή υποχρέωσης εμβολιασμού», δήλωσε ο δικηγόρος Κρίστοφερ Φεράρα, ειδικός σύμβουλος της Thomas More Society σε δήλωση πριν από την έκδοση της δικαστικής εντολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες