« Θα καταργήσουμε όλους τους αυταρχικούς υγειονομικούς νόμους» - Συνέντευξη του Φαίδωνα Βόβολη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021

« Θα καταργήσουμε όλους τους αυταρχικούς υγειονομικούς νόμους» - Συνέντευξη του Φαίδωνα Βόβολη


Ο γνωστός καρδιολόγος καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης είναι ένα πρόσωπο που έχει τον τελευταίο καιρό απασχολήσει την επικαιρότητα με τις κατά καιρούς θέσεις του ενάντια στην υγειονομική τυραννία του κορωνοϊύ αλλά και με την πολιτική δράση που έχει αναπτύξει συγκροτώντας το κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά».

Πρόσφατα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ένα απαράδεκτο σκεπτικό αποφάσισε την αφαίρεση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος του. Εδώ, λοιπόν αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη που έδωσε ο γνωστός καρδιολόγος στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Αποστόλου η οποία και δημοσιεύτηκε αρχικώς στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα το Σάββατο 16-10-2021.

1. Κύριε Βόβολη μάθαμε πως το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιατρικού συλλόγου Αθηνών εισηγήθηκε την αναστολή της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματός σας. Συνάδελφοί σας εισηγούνται την αναστολή της άσκησης της ιατρικής σας ιδιότητας. Πώς βλέπετε την απόφαση αυτή;

Πρόκειται για απόφαση προσβολή στη δημοκρατία μας, στην ελευθερία διοργάνωσης συγκεντρώσεων, στην ελεύθερη γνώμη και γενικά μία προσβολή για την τιμή των Ελλήνων ιατρών και πολιτών. Πολιτική καθαρά απόφαση με εξασέλιδο «σκεπτικό» ό,τι πιο μετέωρο και ατεκμηρίωτο διαβάσαμε ποτέ. Ένα τέτοιο κείμενο δεν περνά σε κανένα φυσιολογικό δικαστήριο. Απλά υπήρχε η εντολή από μία κυβερνητική ηγεσία που παραπαίει και εκτελέστηκε. Όμως τα δικαστήρια ακόμα δεν μίλησαν. Υπομονή.

2. Με την απόφαση αυτή τίθεται θέμα με τους ασθενείς σας. Πώς σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;

Θα επαναλάβω πως τα δικαστήρια θα αποφασίσουν και κανένα συνδικαλιστικό όργανο. Οι ασθενείς μου για μένα είναι ιεροί και δεν θα αφήσουμε κανέναν στην τύχη του επειδή η κυβέρνηση ενοχλείται από το κύμα κόσμου που έχει συγκεντρωθεί γύρω μας. Θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και θα αποκατασταθεί η τάξη. Ουδείς δύναται να αυθαιρετεί. Δεν πήρα φακελάκια, δεν έκανα ιατρικό λάθος.

3.Το ΑΚΚΕΛ που δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην Ορεστιάδα, καθώς και ο πρόεδρός του έβγαλαν ανακοίνωση με την οποία σας στηρίζουν δημόσια. Θα θέλαμε το σχόλιό σας.

Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά το ΑΚΚΕΛ, τον Βάκη Τσιομπανίδη και τους ανθρώπους εκεί για την στήριξή τους. Δεν ήταν η πρώτη φορά και το εκτιμώ παντοτινά. Δείχνουν πως πρέπει να κινούμαστε για συνεργασία σε βάση εντιμότητας.

4. Κάποια ΜΜΕ σας κατηγορούν ότι εκμεταλλευτήκατε την υγειονομική κρίση για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Τί τους απαντάτε;

Το ανέκδοτο της χρονιάς. Κάποια ΜΜΕ… οι χορηγούμενοι ποδηγετούμενοι καταστροφείς του τόπου κατηγορούν εμένα για… εκμετάλλευση! Ενοχλούνται που για πρώτη φορά ξύπνησε ο Ελληνικός λαός. Προσπαθούν να τον κρατήσουν στον ύπνο. Πείτε τους τέλος. Ξύπνησαν.

5. Σε δηλώσεις που κάνατε αναφέρατε πως θα διαλύσετε τους νόμους. Τί ακριβώς εννοούσατε;

Θα διαλύσουμε έναν κακό νόμο θα πει πως θα τον καταργήσουμε. Ήθελα\ να δώσω μεγαλύτερη δυναμική στη λέξη και στην πράξη και χρησιμοποίησα το διαλύσουμε. Ας μην ψάχνουμε τα Ελληνικά μου. Αποδίδουν επακριβώς τις έννοιες που θέλω να δώσω. Διαλύω ίσον καταργώ σε τέτοιο βάθος ώστε να μην αφήνω ξανά τέτοιους απολυταρχικούς νόμους να επανέλθουν. Θεσπίζω το πλαίσιο της μη επαναφοράς. Αυτό θα κάνουμε. Με νόμιμα πολιτικά μέσα

6. Είστε Επικεφαλής του κόμματος “Ελεύθεροι Ξανά”. Θα κατέβει το κόμμα σας στις εκλογές και αν ναι με ποιόν στόχο;

Ρωτάμε ακόμα; Ρωτάτε τον ΣΥΡΙΖΑ φερ΄ ειπείν ή το ΚΙΝΑΛ αν θα κατέβουν στις εκλογές; Γιατί ρωτάτε εμάς; Πώς θα εκπροσωπηθεί ένα τέτοιο μεγάλο μέρος του λαού μας; Μόνος στόχος του κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά» η εξουσία. Δεν μας ενδιαφέρει το όποιο βόλεμα. Τα αλλάζουμε όλα σε μία δεκαετία και τροχιοδρομούμε μία νέα πορεία επανασύστασης της Ελλάδας που όλοι θέλουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες