ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ


Ακούμε τελευταία τον Δήμαρχο να λέει ότι θα γίνει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να γίνει το Μουσείο Μικρασιατών.

Πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας έλαβε σχετική απόφαση να παραχωρήσει στο Δήμο το ακίνητο επί της οδού Λ. Κορίνθου και Λουτρακίου γωνία στο Συνοικισμό για το σκοπό αυτό. Ακόμα βέβαια δεν έχει γίνει η αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και στη συνέχεια να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση.

Εμείς είμαστε σύμφωνοι. Εξάλλου πιέζουμε ασφυκτικά τόσα χρόνια να δημιουργήσουμε το Μουσείο Μικρασιατών στο Συνοικισμό. Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι έτοιμη από το 2013. Απαιτούνται μόνο οι υπόλοιπες μελέτες. Και βεβαίως θα είμαστε δίπλα στη Δημοτική Αρχή να πραγματοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο. Θα φάει πολύ χρόνο. Σίγουρα δεν θα τελειώσει με αυτή την Δημοτική Αρχή, αλλά ας το αρχίσουμε.

Όμως τονίζουμε και δίνουμε σχετικό μήνυμα. Εκεί ο χώρος προβλέπεται κατά το Δήμο για Μουσείο Μικρασιατών και Προσφυγικών Κειμηλίων μαζί με χώρους άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου.

Αν όμως η Δημοτική Αρχή έχει σκοπό τον συγκεκριμένο χώρο με το πολύ μικρό κτίσμα περίπου 30 τ.μ. κατασκευής του 1955 να κάνει απλές συντηρήσεις, επισκευές, διορθώσεις, που τότε ήταν Δημοτικό Ιατρείο και στη συνέχεια Προσκοπείο, να το ξεχάσει.

Δεν το δέχονται οι κάτοικοι του Συνοικισμού. Μόνη λύση είναι να κάνουμε νέο κτίριο εξ αρχής και θα είμαστε δίπλα στη Δημοτική Αρχή για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού. Διαφορετικά αν έχουν σκοπό αυτό το μικρό κτισματάκι να το χρησιμοποιήσουν για αποθήκη – Μουσείο εμάς θα μας βρουν αντίθετους.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                                       ΚΟΡΙΝΘΟΣ 23/01/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες