Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η πηγή του μυστηριώδη ήχου – Από πού προέρχεται - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η πηγή του μυστηριώδη ήχου – Από πού προέρχεται


Έρευνες κλιμακίου της ΕΥΑΘ φαίνεται ότι εντόπισαν την πηγή προέλευσης του περίεργου ήχου που έχει φέρει αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της ΕΥΑΘ για τον μυστηριώδη ήχο που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής Μετέωρα στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες εβδομάδες, με αρμόδια κλιμάκια να ερευνούν καθημερινά το σημείο όπου παρατηρείται το φαινόμενο.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στο υδραγωγείο της περιοχής στα Μετέωρα, βρέθηκε ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΑΘ και η διοίκηση της εταιρείας για τις ανάλογες έρευνες.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στη δεξαμενή στην περιοχή της Πολίχνης όπου, σύμφωνα με πηγές της ΕΥΑΘ που επικαλείται η ιστοσελίδα, διαπιστώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα, η πηγή προέλευσης του ήχου.

Ο ήχος ξεκινά αργά το βράδυ και πιο έντονα μετά τις 2 τα ξημερώματα και όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, ακούγεται εντός των σπιτιών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κοιμηθούν.

Μέσα στο υδραγωγείο ο ήχος είναι έντονος και υπάρχει τρανταγμός στο έδαφος. Από τις έρευνες φαίνεται ότι εντοπίστηκε το πρόβλημα από την ΕΥΑΘ.

Πιο συγκεκριμένα, η πηγή του ήχου εντοπίζεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως. Το συνεργείο πραγματοποίησε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης, 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έντασης του ήχου στα Μετέωρα και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

«Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς και μειώθηκε η πίεση του νερού στην περιοχή. Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100% στο συμπέρασμα αυτό. Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα» ανέφεραν πηγές της ΕΥΑΘ που επικαλείται το ThessToday.gr.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες