Προς παράταση για μια ακόμη εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα - Δεν επιστρέφει ακόμη η «ελευθερία» για τους εμβολιασμένους - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 19, 2022

Προς παράταση για μια ακόμη εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα - Δεν επιστρέφει ακόμη η «ελευθερία» για τους εμβολιασμένους


Συνεδριάζουν σήμερα οι «ειδικοί»

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων που έχουν παρθεί για την εστίαση και τον αθλητισμό, για μια ακόμη εβδομάδα, αναμένεται να αποφασίσουν οι «ειδικοί» κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης τους.

Το επικρατέστερο σενάριο όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, είναι η εισήγηση περί παράτασης των μέτρων προστασίας έως και τις 31 Ιανουαρίου.

Πάντως, αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε η μουσική στην εστίαση και στη διασκέδαση θα παραμείνει στο mute αλλά και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέχρι τα μεσάνυχτα, θα παραμείνει έως το τέλος του μήνα.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα σενάριο, το οποίο δεν έχει κερδίσει μεγάλο έδαφος που αναφέρει πως από τις 24 Ιανουαρίου θα μπορούσε να επέλθει η άρση στην απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά, αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα.

Αν και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε αφήσει -προ ημερών- ανοιχτό το ενδεχόμενο για αποκλιμάκωση των μέτρων προστασίας, από την κυβέρνηση διαμηνύεται πως θα γίνει «ό,τι πουν οι επιστήμονες» εν μέσω της μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον και της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Σε αυτό το κλίμα εξάλλου ήταν και η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, την Δευτέρα όταν ρωτήθηκε σχετικά αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το αν θα υπάρξει χαλάρωση ή όχι των μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) συνεδριάζει η επιτροπή. Θα σταθμίσει και τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που έχουν οι αποφάσεις της. Θα ακούσουμε τους ειδικούς για το αν θα πάμε σε μια παράταση μιας εβδομάδας ή χαλάρωση. Θα πούμε και εμείς τη γνώμη μας» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση που έδωσε ο Γιάννης Οικόνομου.

Επί τάπητος οι «σκληροί δείκτες» της πανδημίας


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε, την Τρίτη (18/01), πως καταγράφηκαν 23.340 νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 ενώ 106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι διασωληνωμένοι είναι 673 (58,5% άνδρες) με διάμεση ηλικία τα 65 έτη ενώ το 80,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τους διασωληνωμένους, 548 (81,43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (18,57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία είναι 475 (ημερήσια μεταβολή +0,64%). όταν ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 552.

Χαρακτηριστικό είναι πως για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι θάνατοι με κορωνοϊό είναι σε τριψήφιο αριθμό και μέσα σε 48 ώρες έχουν καταγραφεί 207 νεκροί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες