"Δελφίνοι" της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της αρχηγίας της ΝΔ. - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Μαΐου 17, 2022

"Δελφίνοι" της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της αρχηγίας της ΝΔ.


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Σας έλεγα στην προχθεσινή “Τσουκνίδα, πως – όπως κατά το παρελθόν κατ΄ αποκλειστικότητα σας ενημέρωνα - στα σχέδια του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ο επιχειρηματικός έλεγχος όλης της παραλιακής ακτογραμμής της Αττικής! Όπως πάλι κατ΄ αποκλειστικότητα σας είχα ενημερώσει, αφού πρώτος το έγραψα, άσχετα αν οι μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι των Συστημικών Μέσων το αποκρύπτουν, πως πρόθεση της ΝΔ είναι να στηρίξει για την Περιφέρεια Αττικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του ΄23 τον σημερινό Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μόραλη!

Αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει ανατραπεί, αλλά πλέον έχει κάποια προβληματάκια! Αφού ο σημερινός Περιφερειάρχης Αττικής – εξελέγη με την στήριξη της ΝΔ το ΄19 - έχει διαμηνύσει πως θα συμμετέχει εκ νέου στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, άσχετα αν δεν λάβει το χρίσμα από τη ΝΔ (κάτι που είναι απολύτως σίγουρο αυτήν την στιγμή)!

Όμως αυτή η πρωτοβουλία του σημερινού Περιφερειάρχη Αττικής (της μισής Ελλάδος δηλαδή), βάζει σε κίνδυνο την επικράτηση Μόραλη, αφού ο Γιώργος Πατούλης έχει ισχυρό “μισθοφορικό στρατό” και ως εκ τούτου δεν είναι αμελητέα ποσότητα!

Θυμίζοντας σε όλους σας βεβαίως, ότι η επιλογή Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019 για τη στήριξη της ΝΔ του προσώπου του πρώην Δημάρχου Αμαρουσίου στην Περιφέρεια Αττικής, έγινε υπό την έντονη πίεση που δέχτηκε από το οικογενειακό περιβάλλον του ο σημερινός Πρωθυπουργός!

Και πιο συγκεκριμένα, από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ήθελε για τον Δήμο της Αθήνας τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη (όπερ και εγένετο)!

Έτσι προήλθε αναγκαστικά η υποστήριξη από τη ΝΔ του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής! Αφού αυτή η επιλογή ήταν το αντίδωρο προς τον Γιώργο Πατούλη, προκειμένου να εγκαταλείψει την σφοδρή επιθυμία του στη διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων!

Η οποία είχε ξεκινήσει μεθοδικά και οργανωμένα από το 2017, όταν και είχε ανακοινώσει ο Γιώργος Πατούλης ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο Αμαρουσίου!

Γι΄ αυτό λοιπόν σας έλεγα, ότι Βαγγέλης Μαρινάκης δημιουργεί στο μυαλό του plan B! Δηλαδή, να κάνει πίσω στην υποψηφιότητα Γιάννη Μόραλη και να προσπαθήσει να πείσει τον Πρωθυπουργό ώστε να στηρίξει η ΝΔ τον Γιώργο Πατούλη!

Βεβαίως – βεβαίως σε αυτήν την περίπτωση θα είναι δεδομένη η υποστήριξη Μαρινάκη στον Πατούλη με τα 1000!

Εάν σε αυτό το πολιτικό παιχνίδι παίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα το ξέρουμε σύντομα! Δηλαδή, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει να στηρίξει για Περιφερειάρχη Αττικής τον κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, νέο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στη θέση του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου, ε… ναι, τότε θα εγερθούν πολλά ερωτηματικά!

Να ΄χαμε να λέγαμε λοιπόν, αφού κοντός ψαλμός αλληλούια!

Ωστόσο τα νεότερα που καταφθάνουν στ΄ αυτιά μου, είναι πως προκύπτει και νέος δελφίνος στη διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ, που πολλοί πιστεύουν πως θα προκύψει μετά τη διαφαινόμενη εκλογική συντριβή της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Είναι ο σημερινός Δήμαρχος Γλυφάδας από το 2014 και πρώην ευρωβουλευτής (2009-2014), αλλά και πρώην Πρόεδρος της νεολαίας της γαλάζιας παράταξης (ΟΝΝΕΔ 2004-2009), Γιώργος Παπανικολάου!

Αντιλαμβάνεστε έτσι, ότι ο κ. Παπανικολάου έχει πολλά στηρίγματα στη βάση της ΝΔ και γι΄ αυτό, κάτι που φαντάζει αφύσικο και ακατόρθωτο, δηλαδή να θέλει να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ, για εκείνον ενδεχομένως να είναι φυσικό και κατορθωτό!

Δεν γνωρίζουμε βέβαια κατά πόσο θα υπάρξει σχετικό αντίδωρο της Περιφέρειας Αττικής προς τον κ. Παπανικολάου, προκειμένου να εγκαταλείψει το μεγαλεπήβολα σχέδιά του! Σε αυτήν την περίπτωση, τι να λέγει άραγε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες