Έρχονται αυξήσεις φωτιά στα τέλη του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Αυγούστου 14, 2022

Έρχονται αυξήσεις φωτιά στα τέλη του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Από το τελεσίγραφο στην έκκληση και από την έκκληση στο τελεσίγραφο το πάει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε ό,τι αφορά την καταβολή των τελών διαχείρισης απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ από τους δήμους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας (Αργολίδα Αρκαδία Κορινθία), τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 2.2 εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζουν να αυξάνονται...

Από τους 15 δήμους μόνο ο δήμος Τρίπολης έχει πληρώσει τα τέλη που του αναλογούν και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά με την ΤΕΡΝΑ να απαιτεί και τον περιφερειάρχη να απειλεί πλέον πως θα βάλει χέρι στα ταμεία των δήμων για να πάρει τα χρήματα απ ευθείας από την… πηγή.

Από τους δήμους της Κορινθίας, στον δήμο Κορινθίων, μετά την ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της καταβολής των χρημάτων, απομένουν τυπικές διαδικασίες και η πληρωμή έχει δρομολογηθεί, αλλά στους άλλους πέντε δήμους, τα πράγματα είναι ζόρικα, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των δημάρχων για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το sfedona.gr, οι αυξήσεις στον δήμο Βέλου Βόχας θα κυμανθούν κοντά στο 40%, ένα ποσό που σε πρώτη φάση μπορεί να καλύψει την “μαύρη τρύπα”, καθώς ο δήμος έχει ωφέλειες από την μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού. Στους άλλους δήμους, όμως, τα πράγματα ίσως οι αυξήσεις να είναι μεγαλύτερες.

Το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, είναι που χάθηκε το περίφημο εξάμηνο της δοκιμαστικής διαχείρισης των απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ. Όπως είναι γνωστό και έχει πολλάκις γραφεί, η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ προέβλεπε μία δοκιμαστική περίοδο διαχείρισης απορριμμάτων διάρκειας έξι μηνών, κατά την οποία οι δήμοι δεν θα χρεώνονταν. Ωστόσο, από τον Μάρτιο που ξεκίνησε η διαχείριση από την ΤΕΡΝΑ μέχρι σήμερα, δηλαδή στους έξι μήνες, η ΤΕΡΝΑ ήδη ζητά να τις γίνει καταβολή των χρημάτων. Πολύ περισσότερο που η εταιρεία δεν διαχειρίζεται καν τα απορρίμματα, αλλά τα αποθηκεύει, όπως είπε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες