Σούπερ Μάρκετ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ Σε Αυγά, Σαπούνια Ελαιόλαδο Κι Όχι Μόνο ΑΠΟ 1 Οκτωβρίου, Σύμφωνα Με Τη Νέα Λίστα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2022

Σούπερ Μάρκετ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ Σε Αυγά, Σαπούνια Ελαιόλαδο Κι Όχι Μόνο ΑΠΟ 1 Οκτωβρίου, Σύμφωνα Με Τη Νέα Λίστα


Με ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ και αυξήσεις σε πολλά προϊόντα μπαίνει ο Οκτώβριος. Οι εταιρείες, μάλιστα, έχουν ήδη στείλει στα σούπερ μάρκετ τις λίστες με τα προϊόντα που θα ακριβύνουν και σε κάποιες περιπτώσεις, η αύξηση ξεπερνά και το 10%. Ενδεικτικά, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τα στοιχεία που κυκλοφορούν, στα σούπερ μάρκετ ανατιμήσεις θα σημειωθούν ενδεικτικά στα εξής προϊόντα:

Αυγά 5-10%

Μπισκότα 2-7%

Σαπούνια – Απορρυπαντικά 5-12%

Κατεψυγμένα λαχανικά 10%

Πάνες 5-10%

Ελαιόλαδα 10%

Τόνος κονσέρβα 5%


Οι νέες ανατιμήσεις στα προϊόντα οφείλονται σε δύο παράγοντες: Αυξημένες πρώτες ύλες και πετρέλαιο κίνησης. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ολοκληρώνεται και ο κύκλος της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, κάτι που σημαίνει ότι από αύριο οι καταναλωτές θα το προμηθεύονται με μέση τιμή 1,97 ευρώ/λίτρο, όταν η μέση τιμή της βενζίνης κυμαίνεται στο 1,95 ευρώ/λίτρο. Πάντως, ο συνολικός τζίρος στα σούπερ μάρκετ για την ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και τα νησιά αυξήθηκε κατά 11% για τους καλοκαιρινούς μήνες.


Από την πλευρά του, πάντως, ιδιοκτήτης περιπτέρου μίλησε για τις τεράστιες ανατιμήσεις που έχουν τα προϊόντα τονίζοντας ότι τον τελευταίο μήνα οι αυξήσεις έρχονται από εκεί που δεν το περιμένουμε ενώ ανέφερε ότι η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 50%. Από την μεριά του ο Πρόεδρος μικρομεσαίων σούπερ μάρκετ ανέφερε ότι τα σούπερ μάρκετ έχουν συμφωνία να ενημερώνονται ένα μήνα νωρίτερα για τις ανατιμήσεις.


ksipnistere.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες