Ναύπλιο: Μία ημερίδα για τα ΑΜΕΑ, τα δικαιώματα και τις παροχές τους - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2022

Ναύπλιο: Μία ημερίδα για τα ΑΜΕΑ, τα δικαιώματα και τις παροχές τους


Ο ρόλος των τοπικών αρχών, των κοινωνικών εταίρων και των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ημερίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. θα γίνει στο Ναύπλιο στις 28 Σεπτεμβρίου με θέμα: «Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Ο ρόλος των τοπικών αρχών, των κοινωνικών εταίρων και των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Την ημερίδα για τα ΑΜΕΑ θα πραγματοποιήσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο FOUGARO ARTCENTER (Ασκληπιού 98) την ερχόμενη Τετάρτη από τις 11:00 π.μ. έως 14:30 μ.μ.

Η δράση «Αγησίλαος»

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. υλοποιεί την Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, “ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ”», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας.

Αιτήσεις και πληροφορίες για την Ημερίδα


Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 10 (Π.Ε. 10), «Διεκδικούμε Μαζί» από την ομάδα έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής στο email: esamea2@pel.cosmotemail.gr, έως την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ε.Σ.Α.μεΑ., στην κα Μαίρη Σίδερη, στο τηλέφωνο 2710 221964 (8.00 – 16.00).

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

11:00 – 11:15Προσέλευση – Εγγραφές
Χαιρετισμοί
11:15 – 11:45Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ, Πρόεδρος European Disability Forum και International Disability Alliance Νικόλαος Καραλής, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου Δημήτριος Σχοινοχωρίτης, Αντιπεριφεριάρχης Αργολίδας Δημήτριος Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων
Τα Δικαιώματα & οι Κοινωνικές Παροχές για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους
11:45 – 12:30Εβελίνα Καλλιμάνη, Υπεύθυνη Έργου – ΕΣΑμεΑ : Πράξη «Αγησίλαος» Εβελίνα Καλλιμάνη, Υπεύθυνη Έργου – ΕΣΑμεΑ, Ειρήνη Τσαλουχίδου, Κοινωνική Λειτουργός – ΕΣΑμεΑ, Εύα Μαγειροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός – ΕΣΑμεΑ: Δράση «Διεκδικούμε Μαζί» & Εγχειρίδιο: «Οδηγός καταπολέμησης διακρίσεων και προώθησης της κοινωνικής ένταξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες