Αποστόλου: Καραμανλής - Σγουρός στην "Αγιά Σοφιά" και η κυβερνητική επικίνδυνη μικροψυχία. - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022

Αποστόλου: Καραμανλής - Σγουρός στην "Αγιά Σοφιά" και η κυβερνητική επικίνδυνη μικροψυχία.



Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr


Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που φέρει την ονομασία Αγιά Σοφιά! Ενός υπέροχου από κάθε άποψη γηπέδου που μονοπώλησε αυτές τις ημέρες τα ΜΜΕ! Ένα εμβληματικό γήπεδο, στην θέση του παλαιού, που μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να φτιάξει! Υλοποιώντας τα όνειρα εκατομμυρίων Ενωσιτών, που μεγάλωσαν σε αυτόν τον ιστορικό χώρο και των οποίων οι καρδιές ράγισαν όταν το γήπεδο γκρεμιζόταν, μετατρέποντας τους φιλάθλους της ΑΕΚ σε νεοπρόσφυγες!

Αξίζουν χίλια μπράβο στον Δημήτρη Μελισσανίδη και του τα απευθύνω εγώ προσωπικά, που του τα έχω σούρει πολλές φορές, για τα της κακής διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού της ποδοσφαιρικής ομάδας, με αμέτρητες κακές επιλογές!

Οι πολέμιοι αυτής της κατασκευής ήταν πάρα πολλοί! Οι οποίοι κατέχοντας κάποια θέση με αμέτρητο μίσος προσπάθησαν να σταματήσουν αυτήν την κατασκευή, απαραίτητη γενικότερα στο ανέβασμα του προϊόντος στην Ελλάδα!

Αλλά αυτοί οι μικρόψυχοι, οι περίεργοι, δεν σταμάτησαν και ούτε θα σταματήσουν να δείχνουν το μικρό ανάστημά τους!

Μια ημέρα λοιπόν πριν τα επίσημα εγκαίνια του γηπέδου Αγιά Σοφιά έβγαλαν δηλητήριο με Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν για τον δικέφαλο αετό που κοσμεί την είσοδο του γηπέδου! Είναι το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, που εκ του νόμου είναι ο επίσημος σύμβουλος του Κράτους (Υπουργείου Πολιτισμού) για την τέχνη στον δημόσιο χώρο!

Έτσι είδαν, ότι ο περίτεχνος δικέφαλος αετός εκφράζει εθνικισμό, εκφράζει αισθήματα αλυτρωτισμού! Μας λένε, ότι ο δικέφαλος αετός “παριστάνει έναν εστεμμένο δικέφαλο αετό με τα δυο κεφάλια σε στάση επίθεσης με ανοιχτά ράμφη”!

Για κοίτα να δεις! Τα ίδια λέει και ο τουρκικός Τύπος, που πολύ ενοχλήθηκε από όλα όσα εκφράζει αυτή η κατασκευή!

Το θέμα μας όμως είναι γιατί ενοχλήθηκε τόσο πολύ ένας οργανισμός, ένα επιμελητήριο, που αντιπροσωπεύει το Κράτος, την κυβέρνηση, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά δουλική στάση απέναντι στην Τουρκία!

Καταθέτοντας για άλλη μια φορά μια επικίνδυνη εθνικά άποψη και θέση!

Ωστόσο δεν είδαμε να εκθειάζουν το Μουσείο του προσφυγικού Πολιτισμού και το οποίο θα είναι ένας φωτεινός φάρος, μνήμης, γνώσης, μάθησης, για όλους τους Έλληνες!

Βέβαια υπάρχει μεγάλη πίκρα και την οποία κατανοούμε, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού ο εκπρόσωπός της στα εγκαίνια του γηπέδου Αγιά Σοφιά, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης πέρασε τελείως απαρατήρητος από τις χιλιάδες Ενωσίτες που παραβρέθηκαν εκεί και από το γεγονός πως ο Πρόεδρος της ΑΕΚ δεν τον ανέφερε στον λόγο του!

Αντίθετα ανέφερε και ευχαρίστησε για την εκεί παρουσία του, τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, τον πραγματικό “ιδιοκτήτη” της γαλάζιας πολυκατοικίας, Κώστα Καραμανλή!

Μια παρουσία, που ήταν τελείως αδύνατον να μην δημιουργήσει διάφορους συνειρμούς! Μια μεγαλοπρεπής παρουσία, που επευφημήθηκε έντονα!

Βγάζοντας ταυτόχρονα και την αποστροφή της κοινωνίας – για άλλη μια φορά - προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Όμως, άλλο ένα πολιτικό μήνυμα έβγαλε ο λαός της ΑΕΚ την Παρασκευή το βράδυ! Επευφήμησε τον πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και ο οποίος έθεσε τον θεμελιώδη λίθο για να δρομολογηθεί η κατασκευή της Αγιά Σοφιάς με τη διάθεση των χρημάτων της Περιφέρειας! Που σήμερα οικειοποιούνται άλλοι αυτήν την ολοκλήρωση αυτού του οράματος!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες