Σε ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ υπαλλήλων καταφεύγουν οι επιχειρηματίες – ΒΙΝΤΕΟ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 06, 2022

Σε ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ υπαλλήλων καταφεύγουν οι επιχειρηματίες – ΒΙΝΤΕΟ


Μαζικές απολύσεις υπαλλήλων αναγκάζονται να κάνουν πολλοί επιχειρηματίες μετά την αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και στις πρώτες ύλες.

Στην υποδοχή των πελατών και στα τηλέφωνα ο πατέρας, στην ψησταριά τα δύο του παιδιά εναλλάξ με βάρδιες και πίσω από τους πάγκους στις ετοιμασίες η σύζυγος μαζί με τη μία και μοναδική υπάλληλο που απέμεινε στο εστιατόριο. Ένα κατάστημα στο κέντρο με ιστορία 40 χρόνων στην Πάτρα που μετά τις καλές μέρες του παρελθόντος και κυρίως των πρώτων δεκαετιών, δίνει μάχη για να μην κλείσει, ως οικογενειακή επιχείρηση πια.

Οι απολύσεις τους τελευταίους μήνες ήταν διαδοχικές, αφού τα έξοδα εκτοξεύτηκαν και η πελατεία μειώθηκε.

Ο λογαριασμός ρεύματος που βλέπουμε και πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου είναι μόνο ένας από τους πονοκεφάλους της οικογένειας. Τα έξοδα όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης φτάνουν πια τα 25.000 € κάθε μήνα, με τα χρήματα που μπαίνουν στο ταμείο να είναι όλο και λιγότερα.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο. Η οικογένεια κλήθηκε να αποφασίσει αν θα βάλει λουκέτο ή αν θα κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να το κρατήσει ανοιχτό, με τα δικά της χέρια.

Από εκεί που το εστιατόριο έδινε δουλειά σε 10 και πλέον υπαλλήλους, έφτασε στο σημείο να κάνει περικοπές και να συνάπτει ειδικές συμφωνίες με μειωμένα ωράρια για τις διανομές των παραγγελιών.


ΠΗΓΗ: MEGA, eurokinissi



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες