Νέο κύμα εμβολίων mRNA για τα ζώα που τρώμε.. - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2023

Νέο κύμα εμβολίων mRNA για τα ζώα που τρώμε..


Αρκετές νέες μελέτες που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση και τη βιομηχανία βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανάπτυξη εμβολίων mRNA για ζώα , μέρος της μαζικής επέκτασης της βιομηχανίας εμβολίων ζώων που προβλέπεται να ανέλθει σε 26,12 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 .

Ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβα αναλαμβάνουν ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για την ανάπτυξη τεχνολογίας εμβολίου mRNA για την πρόληψη του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού των βοοειδών (RSV).

Η φαρμακευτική εταιρεία Zoetis ανέπτυξε ένα εμβόλιο mRNA COVID-19 για ζώα που χορηγήθηκε σε ζώα σε ζωολογικούς κήπους σε όλη τη χώρα.

Και ερευνητές της Υπηρεσίας Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ πειραματίστηκαν με τον εμβολιασμό μαυροπόδαρων που εκτρέφονται σε αιχμαλωσία κατά του COVID-19. Πειραματίστηκαν επίσης με την κοινωνική απόσταση και την καραντίνα των κουναβιών .

Τα « εμβόλια τρίτης γενιάς », συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων DNA, RNA και ανασυνδυασμένων ιικών φορέων, δεν χορηγούνται μόνο στα ζώα — αλλά αναπτύσσονται επίσης για ζώα συντροφιάς και άγρια ​​ζώα.

Μια μελέτη που έγινε με κριτές στο περιοδικό Viruses πέρυσι ανέφερε: «Η επιτυχημένη εφαρμογή των εμβολίων mRNA κατά του COVID-19 επικύρωσε περαιτέρω την πλατφόρμα και άνοιξε τις πύλες στο δυναμικό του εμβολίου mRNA στην πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, ειδικά στον κτηνιατρικό τομέα».

Επικαλούμενη την ανάγκη για βιοασφάλεια, τον Σεπτέμβριο του 2022, η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) εντόπισε γρήγορα τα πρώτα εμβόλια mRNA στον κόσμο για αφθώδη πυρετό και οζώδη δερματική νόσο, σε μια πενταετή συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική βιοτεχνολογία εταιρεία Tiba Biotech .

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία , ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Περιφερειακής ΝΝΟ, Paul Toole, δήλωσε:

«Έχω γράψει τώρα στους κατασκευαστές εμβολίων για να ανταποκριθώ στην πρόκλησή μου να αναπτύξω και τα δύο εμβόλια έτοιμα για χρήση και κατασκευή στη ΝΝΟ έως την 1η Αυγούστου του επόμενου έτους.

«Ο COVID-19 μάς έδειξε ότι πρέπει να διερευνηθούν όλες οι πιθανές οδοί για την ανάπτυξη εμβολίων και δεν θα αφήσουμε κανένα πέτρωμα».

Ο Dugald Saunders, υπουργός Γεωργίας της ΝΝΟ, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να «προστατευθεί ο κτηνοτροφικός τομέας [της NSW]» και είπε ότι η συμφωνία με την Tiba Biotech για τη δημιουργία εμβολίων mRNA «θα άλλαζε το παιχνίδι για τη βιομηχανία».

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες . Ο ολιστικός κτηνίατρος Δρ. W. Jean Dodds , είπε στο The Defender σε ένα email:

«Δεν είναι αρκετά γνωστό αυτή τη στιγμή εάν τα εμβόλια mRNA μπορούν να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην αναπαραγωγή ή τη διάρκεια ζωής του εγχώριου αγροτικού αποθέματος.

«Καθώς τα ζώα γίνονται μέρος της τροφικής αλυσίδας του ανθρώπου και των ζώων, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπορούσαν να προκληθούν μη φυσιολογικές κυτταρικές ή μοριακές αλλαγές στο ζώο από αυτό το είδος εμβολίου».

childrenshealthdefense.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες