Αυτές είναι οι 16 ερωτήσεις που παρέκαμψε ο Θεοδωράκης - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2023

Αυτές είναι οι 16 ερωτήσεις που παρέκαμψε ο Θεοδωράκης


Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, στην πρώτη χρονικά συνέντευξη του Πρωθυπουργού μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Οι περισσότεροι κατηγόρησαν τον Θεοδωράκη για “εύκολες ερωτήσεις” και για ξέπλυμα, ισχυριζόμενοι πως έπρεπε να “στριμώξει” πιο πολύ τον Πρωθυπουργό, μετά και τις πολιτικές ευθύνες που βαραίνουν την Κυβέρνηση. Τις αμφιβολίες, λοιπόν, για τον χαρακτήρα των ερωτήσεων, ήρθε να αυξήσει μια καταγγελία που έγινε στο FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη.

Συγκεκριμένα, στενοί συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη προσέγγισαν τον Στέργιο Μηναέμη, επιβάτη του μοιραίου τρένου από τον οποίο ζήτησαν προτεινόμενες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να τεθούν στον Πρωθυπουργό. Ωστόσο, αφού ο τελευταίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, στέλνοντας τις δικές του ερωτήσεις, είδε πως καμία δεν μεταφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, αντ’ αυτού, ένα εκ των 16 συνολικά ερωτημάτων που έστειλε ο κ. Μηναέμης, παραποιήθηκαν για λόγους ευκολίας της ροής της συζήτησης από τον κ. Θεοδωράκη. Η καταγγελία μεταφέρθηκε στον FOCUS FM 103.6 από άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Μηναέμη, που μεταφέρει τις πρώτες αντιδράσεις του προαναφερθέντα.

«Τον πήραν τηλέφωνο ένα πρωινό από την εκπομπή και του είπαν ότι σκόπευαν να κάνουν εκπομπή με άτομα που βρίσκονταν στο τρένο. Και να στείλουν ερωτήματα που θα ήθελε να τεθούν στον κ. Μητσοτάκη. Έκανε 16 ερωτήματα και αυτό το ένα που τέθηκε δεν ήταν ακριβές όπως το έστειλε (σ.σ. ο Στέργιος)» και συνέχισε:

«Μετά τη συνέντευξη μίλησε με τον Σταύρο, ο οποίος του είπε ότι “θεωρήσαμε σκόπιμο να πούμε αυτό”. Ο Στέργιος αντέδρασε λέγοντας: “Θεώρησες Σταύρο σκόπιμο να με κάνεις ρεζίλι στον Πρωθυπουργό, στο Πανελλήνιο ολόκληρο; Αν το θεώρησες σκόπιμο, γιατί με έβαλες να κάτσω 1,5 μέρα από τη ζωή μου να βρω καυτά ερωτήματα που αντιπροσωπεύουν τους Έλληνες και τη νεολαία, ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν”, μετέφερε ο συγγενής του Στέργιου.

Για τα συναισθήματα του Στέργιου μετά την παρακολούθηση της συνέντευξης είπε:

«Ήταν προετοιμασμένος. Μιλούσε με τύπο από εξωτερικό και του έλεγαν να μη το κάνει γιατί “κρύβονται πολιτικά παιχνίδια από πίσω”. Ωστόσο, ο Στέργιος πήγε καλοπροαίρετα στην εκπομπή, θέλοντας να αναδείξει τα κακώς κείμενα δεκαετιών τώρα και απέφυγε να χαρακτηρίσει κάποιο κόμμα. Και τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) φταίνε για τον Στέργιο»

Αναφορικά με το αν έχουν καλυφθεί, έστω κι έτσι, τα ερωτήματα του Στέργιου, γύρω από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, ο συνεντευξιαζόμενος υπογράμμισε:

«Όχι, δεν έχει πάρει τις απαντήσεις που ήθελε. Τι πραγματικά περιείχε η εμπορική αμαξοστοιχία, ας πούμε, παραμένει μυστήριο και το πώς προκάλεσε τέτοια έκρηξη. Φίλοι του Στέργιου που είναι πυροσβέστες αποκόμισαν εγκάυματα κάτω από την στολή όταν παρευρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας. Πώς έγινε αυτό; Θέλει να έχει απαντήσεις για αυτό»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες