ΕΝΤΟΜΑ στα τρόφιμα: Από το αλεύρι μέχρι τις σάλτσες – vid - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023

ΕΝΤΟΜΑ στα τρόφιμα: Από το αλεύρι μέχρι τις σάλτσες – vid


Η κερκόπορτα άνοιξε πριν τις 4/1/23

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η γενικότερη αναμπουμπούλα με την χρήση εντόμων στα τρόφιμα.

Θυμίζουμε ότι από τις 4/1/2023, η Ε.Ε. επέτρεψε την προσθήκη εντομοειδών σε προϊόντα αρτοποιίας, ζυμαρικά κ.α., όπως ρητά είχε προειδοποιήσει το ΕΛ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα έντομα όπως ο «οικιακός γρύλος» δεν είχαν ΗΔΗ εγκριθεί από τις Βρυξέλλες.

Η Επιτροπή ενέκρινε την διάθεση στην αγορά ενός τέταρτου εντόμου, του Alphitobius diaperionus (λιγότερο αλευροσκουλήκι) , ως τροφή.

Ο όρος «λιγότερο αλευροσκουλήκι» αναφέρεται στην προνυμφική μορφή του Alphitobius diaperinus , ενός είδους εντόμου που ανήκει στην οικογένεια των Tenebrionidae (σκούρα σκαθάρια).

Η νέα τροφή αποτελείται από τις κατεψυγμένες, πάστες, αποξηραμένες και σκόνης μορφές του σπιτικού γρύλλου. Προορίζεται να διατεθεί στην αγορά ως συστατικό τροφίμων σε διάφορα προϊόντα διατροφής για το γενικό πληθυσμό.


.

Αν και οι αρμόδιες αρχές…υπόσχονται ότι τα εν λόγω συστατικά θα αναγράφονται ρητά στις συσκευασίες των επίμαχων προϊόντων, γεννώνται εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις αγορές μας από εδώ και στο εξής, όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ αλλά ΠΑΝΤΟΥ!

Μεμονωμένα πολίτες μέσω των social media και ελάχιστα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης -γιατί κυβερνήσεις και μεγάλα ΜΜΕ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να το κάνουν- ενημερώνουν τους Ευρωπαίους πολίτες για την διατροφική «καταιγίδα» που ήδη μαίνεται, όχι απλά στα ράφια του γειτονικού σούπερ μάρκετ, αλλά στα ίδια τους τα σπίτια:


(ΦΩΤΟ:freepik)
https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες