Το παρακράτος της Μαφίας οργιάζει στη Μύκονο (VIDEO) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Απριλίου 01, 2023

Το παρακράτος της Μαφίας οργιάζει στη Μύκονο (VIDEO)


To βράδυ της Τρίτης 7 Μαρτίου ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός ενώ κατευθυνόταν προς το σπίτι του στην Κηφισιά, πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από μπράβους οι οποίοι είχαν πάρει την εντολή από επιχειρηματικά συμφέροντα της Μυκόνου. Ο άνδρας δεν άντεξε από την αγριότητα των χτυπημάτων και λιποθύμησε. Ένας περαστικός πολίτης ήταν εκείνος ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές και το θύμα της επίθεσης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Το θέμα πήρε άμεσα διαστάσεις αφού για πρώτη φορά στα χρονικά ένας αρχαιολόγος δέχεται τέτοιου είδους επίθεση.

Ο ίδιος πιστεύει ότι πίσω από την ενέργεια αυτή κρύβονται συγκεκριμένες επιχειρήσεις που έχουν καταπατήσει ιστορικούς χώρους στο νησί των ανέμων και το «επαγγελματικό» χτύπημα έγινε διότι είχε ανακαλύψει ότι είχαν παραβιάσει αυστηρούς νόμους για την προστασία ιστορικών τοποθεσιών. Σημειώνεται πως ο Μανώλης Ψαρρός είχε συντάξει το διάστημα από το 2017 έως το 2022 αναφορές για αρχαιολογικές παραβάσεις εις βάρος ορισμένων από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά beach bar της Μυκόνου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη Μύκονο προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για το περιστατικό και να διαπιστώσει το τι πραγματικά συμβαίνει σε ένα νησί που όπως λέει στη Ζούγκλα, «κάνει κουμάντο η Μαφία».

Όπως υποστηρίζει, το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι μπράβοι με τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου της είχε αποδέκτη όλους τους αρχαιολόγους. Δηλαδή μια προειδοποίηση για το τι θα πάθουν αυτοί της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που ασχολούνται με τη Μύκονο.

Αν και τις προηγούμενες ημέρες οι πληροφορίες ήθελαν τις Αρχές να εστιάζουν σε δύο συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης προκειμένου να βρουν το ποιος διέταξε την επίθεση, η κα Κουτσούμπα επισημαίνει πως οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο στόχαστρο θα είναι έξι στο σύνολο.

Παράλληλα τονίζει πως η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, αντί να βοηθήσει έτσι ώστε να σταλθεί το σωστό μήνυμα προς τη Μαφία του νησιού, αντιθέτως ζήτησε την απομάκρυνση των αρχαιολόγων που ασχολούνται με τη Μύκονο.

«Εμείς ως σύλλογος πήγαμε στο νησί για να δείξουμε ότι είμαστε εδώ, δεν μας φοβίζει κανείς. Όμως οι κυβερνητικοί δεν ήταν εκεί μαζί μας. Για ποιο λόγο άραγε ;», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρεται και σε ένα ακόμα περιστατικό που αποδεικνύει πως ο υπόκοσμος που λυμαίνεται το νησί δεν φοβάται τίποτε και δεν μαζεύεται.

«Την ώρα που η υπόθεση του Ψαρρού πήρε δημοσιότητα, την ώρα που το Τμήμα Εκβιαστών έχει αναλάβει να βρει τους δράστες, ακόμα μια συνάδελφος αρχαιολόγος η οποία ασχολείται με τη Μύκονο δέχεται ένα απειλητικό μήνυμα στο κινητό της. Πήγαν συνάδελφοι να κάνουν αυτοψία σε γνωστή επιχείρηση και βγήκαν οι μπράβοι και τους απαγόρεψαν την είσοδο στον αιγιαλό... αν είναι δυνατόν», τονίζει.

«Εμείς είμαστε αρχαιολόγοι, δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη Μαφία. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Όμως η κατάσταση στο νησί έχει ξεφύγει», λέει σε άλλο σημείο της συζήτησης.

Συνέντευξη: Xρήστος Μαζάνης / Κάμερες: Γιώργος Δαγαλάκης - Νίκος Χριστοφάκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες