Τρίτη, Μαΐου 30, 2023

«Θα αυξήσουμε κάποιους φόρους»!! Προεκλογικό σοκ από ΠΑΣΟΚ – Για…«σαρδάμ», λένε τώρα


 Νέα δήλωση-αβάντα υπέρ Μητσοτάκη...

Στην ΕΡΤ μίλησε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ελένη Χρονοπούλου η οποία κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το οικονομικό πρόγραμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ερωτώμενη για το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είπε πως θα μειωθούν φόροι, πετώντας τη “βόμβα”:

«θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους».

Ακολουθεί ο επίμαχος διάλογος της Ελένης Χρονοπούλου με τους δημοσιογράφους Πάνο Αμυρά και Γιώργο Κουβαρά:

• ΧρονοπούλουΤο έχουμε κοστολογήσει επιμέρους, απλά αν ξεκινήσω να σας το αναλύω θα χάσουμε χρόνο για τους τηλεθεατές.
• ΑμυράςΕπειδή διάβασα το πρόγραμμά σας, έχετε ένα μέτρο που λέει «έκτακτη φορολόγηση κερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων τί έσοδα προσδοκάτε από αυτό το μέτρο και ποιες νοείτε «μεγάλες επιχειρήσεις»?

• ΧρονοπούλουΤα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία,(αναλύει ΕΚΑΣ και νούμερα)
 Αμυράς : Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε? είδα στο πρόγραμμα σας ότι θα καταργήσετε έκτακτη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα . Τί εννοείτε?
• Χρονοπούλου: Ουσιαστικά αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή αντί να έχουμε σήμερα φόρο κατανάλωσης 60% που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι , να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά ανακατανέμοντας τους φόρους να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς .
• ΑμυράςΆρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε.

• Χρονοπούλου : Ναι θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε.
• Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε , μια και το λέτε, ποιους θα μειώσουν όλοι το λένε, ποιους θα αυξήσετε είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε.

• ΧρονοπούλουΘα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.

Μετά τον σάλο και κάνοντας κάτι σαν…διορθωτική δήλωση, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

«Παιδιά ευχαριστώ θερμά για το πρώτο μου viral @omadaalithias αλλά δυστυχώς -για εσάς- δεν υπάρχει είδηση, έπαθα σαρδάμ. Να μειώσουμε ήθελα να πω προφανώς, όχι να αυξήσουμε».

(φωτο:intime)

https://www.el.gr


Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.