Τρίτη, Ιουλίου 25, 2023

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Στο «φως» φωτογραφία από το σημείο της συντριβής

Η συντριβή του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair CL-215 στην Κάρυστο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πληρώματός του, συγκεκριμένα δύο χειριστές ηλικίας 34 και 27 χρονών.

Το αεροσκάφος ηλικίας 48 ετών κατέπεσε κατά τη προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στον Πλατανιστό Ευβοίας, όπου μαίνεται για τρίτη μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά στην περιοχή.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

pronews.gr

Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.