Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2023

Μαχητική και μαζική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Κιάτο


Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η μαχητική και μαζική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Κιάτο.Από την χθεσινή συγκέντρωση στο της Λαϊκής Συσπείρωσης Σικυωνίων.

Κεντρική ομιλήτρια η υποψήφια Δήμαρχος Κική Νανοπούλου
Χαιρετισμό έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Κουτουμάνος


Κόκκινα γαρύφαλλα παντού, σε δήμους και περιφέρειες!!!
Για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!!!

Απόσπασμα από την ομιλία της Κικής Νανοπούλου:


Μέσα από την επαφή μας με τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα είμαστε σίγουροι ότι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για τον δήμο Σικυωνίων μπορούν να πάνε και θα πάνε πάρα πολύ καλά. Μπορούμε στην Περιφέρεια να ξαναεκλέξουμε τον Γιάννη τον Κελλάρη. Μπορούμε στον δήμο Σικυωνίων να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης ξεπερνώντας το τελευταίο ποσοστό του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές λίγους μήνες πριν που περισσότερος κόσμος μας εμπιστεύτηκε. Μπορούμε να κάνουμε όσους μας κάνουν τον βίο αβίωτο, να το φυσάνε και να μην κρυώνει, και ταυτόχρονα ο λαός μας να χαμογελάσει και να πάρει κουράγιο για να δυναμώσει τον αγώνα του. Γιατί αν κάτσουμε και σκεφτούμε πότε ο λαός μας, εμείς όλοι , χαμογελάσαμε, συγκινηθήκαμε, νιώσαμε περήφανοι είναι όταν ο λαός βγήκε στο προσκήνιο. Είτε με τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις στην cosco, στην efood, την λαρκο. Αλλά και με το έγκλημα στα Τέμπη που μαζικά βγήκαν στους δρόμους, ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, και βροντωφόναξαν τα κέρδη τους ή οι ζωέα μας, κάνοντας σκουπίδι την προπαγάνδα για ατομική ευθύνη του σταθμάρχη. Είτε με την αλληλεγγύη στις πλημμύρες της Θεσσαλίας που ο λαός μέσα από τα σωματεία του και τις επιτροπές που συγκρότησε έκανε πράξη το σύνθημα μόνο ο λαός σώζει το λαό παίρνοντας τα φτυάρια για να σώσει ότι σώζεται, μοιράζοντας τρόφιμα και νερό σπίτι σπίτι για να μην μείνει κανείς μόνος του, πεινασμένος, διψασμένος και φοβισμένος. Αλλά χαμογελάσαμε και χαρήκαμε και όταν μέσα στην μαυρίλα ξεπρόβαλε μια αχτίδα κόκκινο με την αύξηση του ποσοστού του ΚΚΕ ή όταν ο Πατραϊκός λαός εμπιστεύτηκε για δεύτερη φορά τον κομμουνιστή Πελετίδη για δήμαρχο στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Και θα το ξανακάνει και για Τρίτη φορά, όπως και σε άλλους δήμους.

Εμείς, όπως τραγουδάει και η νεολαία μας, είμαστε «από τα παιδιά που δεν κάθονται καλά», από αυτούς που «δεν κάνουμε τσιμουδιά όταν πέφτουνε κορμιά».

Ναι, το λέμε καθαρά: Ο Σταματόπουλος, ο Πιστεύος, ο Πτωχός , ο Τατούλης και όλοι αυτοί θα κάνουνε «μόκο» και θα εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή, την εχθρική για τον λαό πολιτική, ενώ εμείς δεν θα κάνουμε! Θα είμαστε μαζί, δίπλα στον λαό, στις αγωνίες και τα βάσανά του, στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του.

Όπως άλλωστε έγινε και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα, μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η αγωνιστική εγγύηση ότι τα αληθινά προβλήματα του λαού, των εργατών, της νεολαίας θα αναδεικνύονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήμασταν και θα είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεσμεύεται πως θα καταθέσει όλες της τις δυνάμεις, για να φρενάρουμε αντιλαϊκές κατευθύνσεις, για να έχουμε κατακτήσεις, για να κάνουμε ρωγμές στο αντιλαϊκό τσουνάμι, να συγκρουστούμε με τις αιτίες των προβλημάτων, να γίνει η ζωή του λαού καλύτερη οπωσδήποτε και με τη δική του συνδρομή και συμμετοχή. Άλλωστε, εμείς είμαστε ο μόνος συνδυασμός που θέλουμε τον λαό στο προσκήνιο των γεγονότων, να κατεβαίνει στον δρόμο, να παίρνει μέρος στον σύλλογο, στο σωματείο, στον φορέα, εκεί να συζητιούνται όλες οι απόψεις και να αποφασίζουμε πώς αγωνιστικά και διεκδικητικά θα παλεύουμε για αυτά που μας στερούν.

Οι δημοτικές εκλογές, τις οποίες όπως βλέπουμε όλα τα άλλα κόμματα της πάνε «στα μουγκά», γιατί έτσι τους βολεύει. Δεν έχουν να κάνουν με τα καλά παιδιά, τα ξαδέρφια , τους μπατζανάκηδες κτλ. Και σε όποιους νοιώθουν ότι έχουν υποχρέωση γιατί τους έδωσε μια τσάντα με φαγητά ή τους ψαλίδισε το λογαριασμό του νερού ή τους έταξε κανά 6 μηνο στο Δήμο ή….ατέλειωτη και ευφάνταστη η λίστα, τους προτείνουμε να τους πάνε ένα κουτί γλυκά για κέρασμα! Οι εκλογές αφορούν πολύ ζωτικά, εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Αυτά τα προβλήματα και για ποιον λόγο υπάρχουν και διογκώνονται, προσπάθησε να αναδείξει μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο.

Ακούσατε κανέναν να μιλάει για το Κέντρο Υγείας που απειλείται με επιπλέον υποβάθμιση κάτι που θα έχει μεγάλες συνέπειες και στο ήδη κορεσμένο και υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Κορίνθου; Αλήθεια ποιος από όλους αυτούς τους τοπικούς άρχοντες εναντιώθηκε στις μετακινήσεις γιατρών την περίοδο της πανδημίας από το Κέντρο υγείας στο Νοσοκομείο; Ποιος ασχολείται με το γεγονός ότι το κέντρο υγείας της Γκούρας έχει μόνο έναν οδηγό ασθενοφόρου και μάλιστα που βγαίνει στη σύνταξη σε λίγο;

Ακούσατε κανέναν να μιλάει για τα σχολεία, τη κατάσταση των σχολικών κτιρίων; Η αντισεισμική θωράκιση στην σεισμογενή περιοχή του Δήμου μας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Τώρα ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος, οπτικός έλεγχος, των σχολείων και δεν έχουμε μπει καν στο δευτεροβάθμιο!!!

Η κατάσταση των σχολείων στη πόλης μας και τα τεράστια κτιριακά προβλήματα αγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα του 1ου Γυμνασίου Κιάτου που σοφάδες πέσανε την ώρα του μαθήματος, τη σκάλα με τα σίδερα να είναι εμφανή , τις τουαλέτες σε άθλια κατάσταση. Ή στο 6ο δημοτικό που με το που βρέχει η έκτη τάξη δεν κάνει μάθημα γιατί γεμίζει νερά η τάξη. Και να μην αναφέρουμε ότι σχεδόν όλα τα σχολεία του δήμου μας έχουν προκάτ αίθουσες που τα παιδιά μας το χειμώνα κάνουν μάθημα με μπουφάν. Ας μοιράσει ο δήμος και καμία κουβερτούλα, το έχουν κάνει και άλλοι δήμοι.

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝΈΝΑΝ να ασχολείται με τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας; Δηλαδή της προστασίας της ανθρώπινης ζωής , του φυσικού πλούτου, της λαϊκής περιουσίας; Ο Δήμος παραμένει αθωράκιστος μπροστά στον κίνδυνο φυσικών καταστροφών.

Γιατί οι υπόλοιποι συνδυασμοί συμφωνούν, ταυτίζονται στη βασική αντιλαϊκή κατεύθυνση που θέλει τους δήμους να υποχρηματοδοτούνται από το κράτος, και έχουμε φτάσει περίπου τα ¾ των έσοδων του δήμου να είναι από αυτά που πληρώνουμε εμείς, με φόρους, τέλη, χαράτσια και όλα τα υπόλοιπα. Ο δήμος Σικυωνίων μπορεί άνετα να περηφανεύεται και για το ότι είναι πρωταθλητής στην αύξηση των δημοτικών τελών, έως και 140% υλοποιώντας κατά γράμμα την σύμβαση παραχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο και την ΤΕΡΝΑ!

Συμφωνούν στην όλο και μεγαλύτερη ανταποδοτική λειτουργία του δήμου, μόνο αν πληρώνεις δηλαδή έχει για εσένα.

Συμφωνούν με την όλο και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αρκετά με το «πάμε κι όπου βγει». Ήρθε η ώρα «να πάμε αλλιώς»!






Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.