Κυριακή, Νοεμβρίου 12, 2023

Κόρινθος:Σήμερα η τελετή απονομής βραβείων Χρυσός Πήγασος του 14ου διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Γέφυρες


Αυλαία για το 14ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Γέφυρες με την Τελετή Απονομής Βραβείων 'Χρυσός Πήγασος', στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.


Σήμερα, Κυριακή 12.11.23, και ώρα 19:00, ολοκληρώνεται το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοπονήσσου ‘Γέφυρες’. Η αυλαία πέφτει με την Τελετή Απονομής Βραβείων ‘Χρυσός Πήγασος’, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, στην Κόρινθο. Την εκδήλωση παρουσιάζει η ηθοποιός Ελένη Πετροπούλου.


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


12/11 - Κυριακή/Sunday - Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου/Corinth Municipal Theatre

19:00

Τελετή Απονομής Βραβείων “Χρυσός Πήγασος” / “Golden Pegasus” Awards Ceremony

Παρουσιάστρια: Ελένη Πετροπούλου/Presenter: Eleni Petropoulou

  • Συμμετοχή της ομάδας Dance Team Chalkias του Κ.Ε.Π.Α.Π. / Participation of Dance Team Chalkias by ΚΕPΑP. 

  • “Κατερίνα Χέλμη” Βραβείο Υποκριτικής Γυναικείου Ρόλου σε Ταινία Μεγάλου Μήκους / “Katerina Helmi” Award on a Female Role in a Feature Film

  • Συναυλία με τη Νεανική Ορχήστρα του Καλογεροπούλειου Ωδείου/Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Θεοδοσίου. / Concert with the Youth Orchestra of the Kalogeropouleio Foundation for Arts and Culture and Panagiotis Theodosiou as the conductor.


21:00

Προβολή τελετής λήξης / Screening closing film

ΙΜΑΝ - Κυριάκος Τοφαρίδης & Κόριννα Αβρααμίδου/Kyriakos Tofarides & Korinna Avraamidou - Κύπρος/Cyprus, 2022, 110’

Trailer: https://youtu.be/B1ay9uNKSjM

Η ταινία ΙΜΑΝ,σε σκηνοθεσία Κυριάκου Τοφαρίδη και Κόριννας Αβρααμίδου, πέρσι το Νοέμβριο έκανε πρεμιέρα στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κι από τότε ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της στα διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο, αποσπώντας μέχρι τώρα 13 βραβεία.

Σύνοψη: Ο Αμπντάλλα, ένας άραβας μουσουλμάνος πολιτικός μηχανικός παντρεμένος με την κύπρια Ειρήνη, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την κατάρρευση ενός κτιρίου που προκάλεσε τον θάνατο 7 ανθρώπων. Η Ιμάν και η Λεϊλά ριζοσπαστικοποιούνται και αποστέλλονται στην Κύπρο σε μια μυστική αποστολή. Η Μισιέλ μια μοναχική 17χρονη νεαρή, ερωτεύεται τον Άγγελο, έναν όμορφο αλλά ρατσιστή νεαρό. Τρεις ιστορίες με ήρωες που ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου σε μια προσπάθεια να λυτρωθούν από το παρελθόν, την μοναξιά και τις ενοχές τους. 




Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.