Γ. Ψυχογιός: Παρέμβαση για την σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 30, 2023

Γ. Ψυχογιός: Παρέμβαση για την σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου


Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς την από 24.11.2023 επιστολή της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Κορίνθου κ. Ευγενίας Καλαντζή, όπως του κοινοποιήθηκε, σχετικά με την σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου.

Όπως τονίζεται στην κοινοβουλευτική παρέμβαση, πρόκειται για ένα Σχολείο διευρυμένου ωραρίου με το σύνολο των μαθητών να δικαιούται σίτισης δυνάμει του Ν. 3345/1988. Αντ' αυτού μέχρι και σήμερα δεν παρέχεται σίτιση στους μαθητές/τριες που συνήθως σχολάνε μετά τις 15.00 και πολλοί από αυτούς προέρχονται απ’ όλο το Νομό Κορινθίας.

Ως εκ τούτου, ζητάμε ενημέρωση και άμεσες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους, ώστε το θέμα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό και να εξασφαλιστούν τα αυτονόητα δικαιώματα των μαθητών/τριών του Σχολείου, όπως είναι η σίτισή τους.

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς:

1.Εσωτερικών

2.Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Θέμα: «Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με την σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων»

Ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός καταθέτει ως Αναφορά την από 24.11.2023 επιστολή της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Κορίνθου κ. Ευγενίας Καλαντζή, όπως του κοινοποιήθηκε, σχετικά με την σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου.

Σύμφωνα με την επιστολή, το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου είναι ένα σχολείο διευρυμένου ωραρίου και ως εκ τούτου το σύνολο των μαθητών δικαιούται σίτισης δυνάμει του Νόμου 3345/02-09-1988. Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού είναι ο Δήμος Κορινθίων.

Δυστυχώς, όπως επισημαίνεται, μέχρι και σήμερα δεν παρέχεται σίτιση στους μαθητές/τριες οι οποίοι σχολάνε συνήθως μετά τις 15.00, προέρχονται απ’ όλο το Νομό Κορινθίας και πολλοί από αυτούς ξεκινάνε πολύ νωρίς το πρωί από το σπίτι τους και επιστρέφουν αργά το απόγευμα.

Όπως επίσης αναφέρουν στην επιστολή τους, σε συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου με τον Δήμαρχο Κορινθίων για το πρόβλημα της σίτισης των μαθητών, δεν δόθηκε καμία εξήγηση για το λόγο που το Σχολείο είναι το μοναδικό πανελλαδικά που δεν λαμβάνει σίτιση, παρά το γεγονός ότι έχει χορηγηθεί στον Δήμο Κορινθίων επαρκές κονδύλι ήδη από πέρυσι.

Σημειώνουν δε πως κατόπιν δικών τους συνεχών παρεμβάσεων και οχλήσεων κατάφεραν μόλις στις 14/11/23 να εγκριθεί από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση της σίτισης των παιδιών μας σε εταιρεία εστίασης.

Τέλος, τονίζουν πως εάν δεν υπογραφεί σύμβαση μέχρι 31/12/2023 τότε αναγκαστικά η σίτιση θα πρέπει να ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2024 κάτι που συνεπάγεται έναρξη σίτισης το νωρίτερο το Μάρτιο του2024!

Ως εκ τούτου, ζητούν την έμπρακτη υποστήριξη των βουλευτών του Νομού και των αρμόδιων φορέων, ώστε το θέμα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό και να εξασφαλιστούν τα αυτονόητα δικαιώματα των μαθητών/τριών του Σχολείου, όπως είναι η σίτισή τους.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Συν. Η σχετική επιστολή του Συλλόγου

Αθήνα,28 Νοεμβρίου 2023

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες