Παρασκευή, Φεβρουαρίου 02, 2024

ΒΟΜΒΑ – Παράνομες οι εταιρίες απόκτησης δανείων στην Ελλάδα – Σερέτης Γρηγόρης, Γιώργος Παλάζης


Σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν στην παράνομη λειτουργία των λεγόμενων εταιρειών απόκτησης δανείων, προχώρησε στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή “Κόντρα στο Σύστημα” με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη, ο Νομικός Γεώργιος Παλάζης.

Αρχικά ανέφερε ότι: «Υπάρχει μια τριπλή σχέση. Έχουμε τις συστημικές Τράπεζες, τις εταιρείες διαχείρισης και τις εταιρείες απόκτησης δηλ αυτές με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, οι οποίες αγοράζουν δάνεια από τις Τράπεζες. Στη συνέχεια έρχεται η εταιρεία διαχείρισης, συνάπτει σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία απόκτησης. Το θέμα είναι πως αυτές οι εταιρείες με έδρα το Δουβλίνο φέρονται να κινούνται εκτός Νομικού πλαισίου. Οι συγκεκριμένες εταιρίες με έδρα το Δουβλίνο που αποκτούν αυτά τα δάνεια ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα χωρίς να έχουν ΑΦΜ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως είναι δυνατόν να δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια από την στιγμή που στερούνται ΑΦΜ, και μάλιστα σε μια εποχή που η κυβέρνηση μας μιλά για φορολογική συνείδηση».

Όπως είπε επίσης ο κ. Παλάζης «Για το θέμα έγινε καταγγελία προς την ΑΑΔΕ και στην απάντηση που λάβαμε, η ΑΑΔΕ απλά επικύρωνε αυτές τις καταγγελίες. Θεωρώ και πρέπει να προχωρήσει σε περεταίρω ενέργειες. Η καταγγελία και η έρευνα μας έδειξε πως οι συγκεκριμένες εταιρείες στερούνται ΑΦΜ. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να έχει οριστεί ένας φορολογικός εκπρόσωπος κάτι το οποίο δεν ισχύει. Ουσιαστικά αυτές οι εισπρακτικές λειτουργούν παράνομα. Μετά από την έρευνα προκύπτουν και άλλα όπως ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι. Οπότε εδώ πάμε σε άλλα …σε ξέπλυμα χρήματος».

Ο κ. Παλάζης έκανε λόγο παράλληλα για τεράστια αναδιανομή ιδιοκτησίας. «Προτιμούν να πάρουν το ακίνητο παρά τα χρήματα, εφευρίσκουν διάφορους τρόπους ώστε να παγιδεύουν τον πολίτη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε την αποκαλυπτική συζήτηση στο ηχητικό που ακολουθεί:

https://focusfm.gr

Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει.Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!.