Γ. Ψυχογιός: Δεν σας εμπιστευόμαστε σε τίποτα πλέον σε θέματα Κράτους Δικαίου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024

Γ. Ψυχογιός: Δεν σας εμπιστευόμαστε σε τίποτα πλέον σε θέματα Κράτους Δικαίου


Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ και στην εκπομπή "Χωρίς Χρώμα" ήταν καλεσμένος ο Βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης & Ασύλου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός.

Σημεία από τη συνέντευξη:

-Όταν έχουμε μια κυβέρνηση η οποία σε θέματα Κράτους Δικαίου και θεσμών, έχει διολισθήσει και ελέγχεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε κλονίζονται η καλόπιστη στάση του κόσμου και η αξιοπιστία ενός τόσο κρίσιμου Υπουργείου. Από την εμπειρία που έχουμε μέσω της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και της κοινοβουλευτικής, υπάρχει παρανομία η οποία φυσικά και θα κριθεί από τη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί, όμως, να υπάρχει εκροή σημαντικών στοιχείων και δεδομένων χωρίς τιμωρία και αδίκημα. Ο κόσμος απαιτεί να μάθει πώς θα κλείσει το θέμα και οι παραιτήσεις δεν αρκούν. Η κ. Κεραμέως έχει την υποχρέωση να απαντήσει, διότι είναι κορυφαία Υπουργός και επιχειρεί να προστατευτεί από τέτοιες υποθέσεις, όπως και ο πρωθυπουργός.

- Η επιστολική ψήφος πρέπει να τύχει όλων των δικλείδων ασφαλείας, διότι άνθρωποι που έλαβαν τα συγκεκριμένα mail μπήκαν στη διαδικασία των αγωγών. Στην Ευρώπη υπάρχει πολύ σοβαρή πολιτική σε επίπεδο GDPR και αν δεν είχε συμβεί αυτό, δεν θα είχε αναδειχθεί καν το θέμα.

- Ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών ήταν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση. Στη συνέχεια υιοθετήθηκε ως αναθεωρητική Βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η κυβέρνηση - και αυτό είναι πολύ σημαντικό - δεν έχει φέρει ακόμα τον εφαρμοστικό Νόμο για τη Λαϊκή Νομοθετική Πρωτοβουλία για πάνω από 500.000 υπογραφές πολιτών.

- Όταν μιλάμε για τα Τέμπη θα πρέπει να μιλάμε με σεβασμό και προσοχή, διότι δεν μπορούμε να μπούμε στη θέση των συγγενών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Γι'αυτό, λοιπόν, στα πορίσματα δεν μπορούμε να αναφερόμαστε μόνο σε ανθρώπινα λάθη, διότι εδώ υπάρχει ένα ολόκληρο πλαίσιο που αποδεικνύει τις μεγάλες παραλείψεις για τις οποίες πρέπει να αρθεί η ασυλία αυτών που τις έκαναν. Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το πόρισμα, επιχειρεί να συγκαλύψει το κομμάτι των παραλείψεων.

- Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη. Θα πρέπει η δικαιοσύνη με "λυμένα" χέρια να προχωρήσει στην εξέταση και όχι με ένα πόρισμα το οποίο βγήκε, χωρίς να κληθούν καθοριστικοί μάρτυρες που είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα για την τραγική κατάσταση του σιδηροδρόμου. Άρση της ασυλίας, λοιπόν, η οποία θα οδηγήσει και στις ποινικές ευθύνες ανθρώπων που ήταν εμπλεκόμενοι και θα μπορούσαν να έχουν προλάβει το κακό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες