Η Μ.Καρυστιανού απαντά στην Εισαγγελέα του Α.Π. για το «Δεν είπα σε κανέναν να πάει στην εκκλησία για παρηγοριά»: «Υπάρχουν και μάρτυρες» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Απριλίου 11, 2024

Η Μ.Καρυστιανού απαντά στην Εισαγγελέα του Α.Π. για το «Δεν είπα σε κανέναν να πάει στην εκκλησία για παρηγοριά»: «Υπάρχουν και μάρτυρες»


Ενωρίτερα η Γ.Αδειλίνη είχε μιλήσει για τα όσα την κατηγορούν οι συγγενείς των θυμάτων

Σφοδρή και άμεση ήταν η απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη στα περί εκκλησίας και παρηγοριάς λέγοντάς της ότι: “Υπάρχουν και μάρτυρες” δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω από πλευράς επικοινωνιακής διαχείρισης ή γεγονότων.

«Υπήρχαν και μάρτυρες…»


Σε απόλυτη ετοιμότητα η Μαρία Κααρυστιανού απάντησε στην Γεωργία Αδειλίνη: «Θεωρώ ότι μετά από όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτό το τραγικό έγκλημα των Τεμπών είναι προφανώς ανάξια λόγου όλα όσα σήμερα ειπώθηκαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αυτό, όμως, που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι θα ήταν καλύτερο η ”κορυφή της Δικαιοσύνης” να αφήνει τους σχολιασμούς για όσα λέχθηκαν στο γραφείο της και να μας πει γιατί μετά από τόσους μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε ακόμη για υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας ή εκρηκτική ύλη σε παρακείμενα χωράφια.

Θέλω επίσης να αναφέρω στην κυρία Αδειλίνη ότι δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μας όλα όσα έχουμε δηλώσει και αυτό τεκμηριώνεται από το πολύ απλό: υπήρχαν και μάρτυρες.

Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα κανένα πρόβλημα όσον αφορά την αντιληπτική μου ικανότητα. Αυτό λοιπόν που έχουν να κάνουν οι αρχές της Δικαιοσύνης είναι να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους.

Και σας το δηλώνω ξεκάθαρα: Κάνεις δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος».



Νωρίτερα και για πρώτη φορά πήρε δημοσίως θέση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για την καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού ότι περέπεμψε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών στην Εκκλησία. Μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά:

«Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία.

Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο – και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών».

«Δεν είμαι απέναντι τους, αντίθετα είμαι μαζί τους», πρόσθεσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. «Έχει αποσταλεί στην Αγγλία βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο έχει εξεταστεί εδώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά εστάλη για να διερευνηθεί πλήρως από εξειδικευμένο προσωπικό αν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε κάτι άλλο πέραν των δηλωθέντων εμπορευμάτων», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά για τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών για την τραγωδία των Τεμπών, η κα Αδειλίνη είπε ότι «και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι μόνο η Βουλή είναι αρμόδια για άσκηση δίωξης κατά υπουργών ή βουλευτών. Σε οιανδήποτε έρευνα δικαστικός συναντήσει στοιχεία ευθύνης πολιτικού, οφείλει να τα αποστείλει αμελλητί χωρίς να τα αξιολογήσει…

Οι διατάξεις του άρθρου 86 διατρέχουν τα ελληνικά Συντάγματα από σύστασης ελληνικού κράτους και είναι στο Σύνταγμα από το 1975. Καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να το αλλάξει. Τέτοιες διατάξεις για την ποινική ευθύνη υπουργών υπάρχουν στα περισσότερα κράτη του κόσμου και στην ΕΕ και στον ΟΗΕ και αποσκοπούν στην απρόσκοπτη άσκηση καθηκόντων τους», είπε η κα Αδειλίνη.

Για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου περί του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, η κα Αδειλίνη είπε ότι «αναφέρεται σε πλειάδα υποθέσεων που είναι εκκρεμείς στην ποινική δικαιοσύνη και παρεμβαίνει κατά τρόπο που αντιβαίνει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Διατυπώνει κρίσεις για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ, για τη δίωξη και έρευνα σοβαρών αδικημάτων διαφθοράς», είπε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόσθεσε: «Είμαστε κράτος δικαίου. Είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ειδικά στο θέμα των εκλογών είμαστε και πιο μπροστά από άλλους. Η δικαιοσύνη είναι οχυρό της δημοκρατίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες