ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΩΝ; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Μαΐου 09, 2024

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΩΝ;


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr


Έγραφα στα μέσα Απριλίου 2024:

Τον προσεχή Ιούνιο διεξάγονται Ευρωεκλογές, οι οποίες διαχρονικά χαρακτηρίζονται από την λεγόμενη “χαλαρή ψήφο”, που σκοπό έχουν να στέλνουν οι ψηφοφόροι αυστηρά μηνύματα στην εκάστοτε κυβέρνηση για την ανακολουθία λόγων και πράξεών της!

Σε αυτές τις Ευρωεκλογές λοιπόν, το μήνυμα προς την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι πολύ οργισμένο, κάτι που αποδεικνύουν κι όλες οι δημοσκοπήσεις.

Μια οργισμένη λαϊκή αντίδραση και για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών! Και για την προσπάθεια συγκάλυψης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων (υποκλοπών) πολιτικών, δημοσιογράφων, ακόμη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Πρέπει να είναι πολύ οργισμένη η ψήφος της ελληνικής κοινωνίας για το νόμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, που πλήττει την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, εν ονόματι μιας ελάχιστης μειοψηφίας δικαιωματιστών!

Που βιώνει μια πρωτοφανή ακρίβεια, που νιώθει ανασφαλής, που φιμώνεται κάθε ελεύθερη φωνή, στοιχεία που αποκαλύπτονται από τα όργανα της ΕΕ, αφού η Ελλάς βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις στην ακρίβεια των μελών – κρατών της ΕΕ και στην τελευταία στην ελευθερία του Τύπου!

Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα ύπαρξης του ίδιου του Πρωθυπουργού, της Οικογένειας Μητσοτάκη και της διεφθαρμένης κυβέρνησής του!

Σήμερα, λιγότερο από ένα μήνα από τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, σε όλες τις δημοσκοπήσεις κυριαρχείται ως η μεγαλύτερη λαϊκή αντίδραση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ΝΔ, στην ακρίβεια!

Θα μπορούσα να συμφωνήσω, αλλά πώς θα γινόταν αυτό, από τη στιγμή που συνεχώς συντελούνται μεγάλες εθνικές προδοσίες στην Πατρίδα από αυτήν την κυβέρνηση;

Έτσι θα έπρεπε ήδη να έχει επαναστατήσει σύσσωμος ο ελληνικός λαός, γιατί εάν δεν έχουμε Πατρίδα, τι να το κάνουμε “το παντεσπάνι ή έστω το ψωμί στο τραπέζι μας”;

Κι ας θυμηθούμε - κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο - το σύνθημα που κοσμούσε τοίχους σπιτιών, κι ανέφερε:

«Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες»!




Πόσο ραγιάς, πόσο υποτελής, πόσο μη Έλλην προς τον Τούρκο Σουλτάνο;


Ας θυμηθούμε πώς, ο πρώτος θιασώτης της Ελληνοτουρκικής προσέγγισης με διάλογο ήταν ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού, πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο οποίος είχε δηλώσει:

«… να πετύχουμε τα μέτρα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα την άμεσο επικοινωνία των ηγετών των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτικών ηγετών των δύο χωρών. Να μπορεί να πάρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, που δυστυχώς δεν το κάνει ο Καραμανλής, δεν του πάει, δεν είναι το στυλ του. Αλλά η Ντόρα μπορεί να το κάνει με τον ομόλογό της. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ!»!

Τα λεγόμενα λοιπόν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εξακολουθεί να τα υποστηρίζει ο σημερινός Πρωθυπουργός παρ΄ ότι πέρασαν ήδη 4 χρόνια από την ημέρα που ο Τούρκος Σουλτάνος μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί! Με την ισχνή έως ανύπαρκτη αντίδραση της ελληνικής κυβερνήσεως, όταν υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις της αμερικανικής και γερμανικής (έχει σημασία αυτή η αναφορά μου) κοινωνίας αλλά και πολιτικής, της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και της UNESCO, καθότι έχει χαρακτηριστεί η Αγιά Σοφιά ως Παγκόσμιο λίκνο Πολιτισμού!

Έτσι κι ενώ ο Τούρκος Σουλτάνος έχει κάνει κουρελόχαρτο τη “Διακήρυξη των Αθηνών περί σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας” που υπέγραψαν Μητσοτάκης και Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στην Αθήνα, σε πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας όπως ισχυρίστηκαν, ως αποτέλεσμα των συζητήσεων των Ανωτάτων Συμβουλίων Συνεργασίας των δυο χωρών, ο Τούρκος καθεστωτικός Πρόεδρος προχώρησε σε άλλη μια επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδος!



Μετατρέποντας Ιερά Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε Τζαμί!

Λίγες ημέρες (Δευτέρα 13 Μαΐου) πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Αθήνα!

Κι ενώ θα έπρεπε πάραυτα ο Έλληνας Πρωθυπουργός να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση μετά και τη νέα ευθεία πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας κατά της Ελλάδος και να καταγγείλει τον Ερντογάν στη Διεθνή Κοινότητα, ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να πει στον ελληνικό λαό, πως ήταν αχρείαστη η μετατροπή του Βυζαντινού Ναού σε Τζαμί και πως πρέπει να επιμείνουμε στο διάλογο αποφεύγοντας τοξικότητες και διχασμούς!

Αλήθεια πόσο ποιο πολύ προσκυνημένη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Τούρκο Σουλτάνο;

Πόσο ραγιαδιστική συμπεριφορά, όταν ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’ είπε:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για την μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας, του χριστιανικού αυτού μοναστηριακού συγκροτήματος των βυζαντινών χρόνων, με τα περίφημα ψηφιδωτά και τις καταπληκτικές τοιχογραφίες της παλαιολόγειας τέχνης. Η ενέργεια αυτή αποτελεί καταστρατήγηση της αληθούς ιστορίας. Συνάμα, ωστόσο, τίθεται και το ερώτημα: Σε τι συνίσταται το όλο δικαιικό περιεχόμενο του έννομου αγαθού της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO;»!

Η απάντηση η δική μας θα μπορούσε να είναι μία!

Εξυπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης τα πολιτικά παιχνίδια ύπαρξης του Ρ. Τ. Ερντογάν στην Τουρκία, μετά τα εκλογικά στραπάτσα που πρόσφατα δέχτηκε από τον τουρκικό λαό και την ραγδαία πτώση δημοφιλίας του;

Εξυπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης κατ΄ αυτόν τον τρόπο τα εθνικά συμφέροντα της χώρας στην οποία είναι Πρωθυπουργός;

Από προδοσία σε προδοσία…


Όταν “δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι” της μεγάλης κυβερνητικής Προδοσίας εξ ονόματος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη!

Πιο συγκεκριμένα:

Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη εισηγήθηκε την γνωμοδοτική της έκθεση για το αίτημα του Κοσσυφοπεδίου, ώστε να ενταχθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας και έτσι την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης την υπερψήφισε με ευρεία πλειοψηφία!

Αυτή η προδοτική ενέργεια εκ μέρους της αντιπροσωπίας της ΝΔ, είναι μια de jure αναγνώριση του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, που κατά το παρελθόν καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν είχε καν διανοηθεί να προβεί σε έμμεση αναγνώριση κράτους Κοσσυφοπεδίου, αφού κάτι τέτοιο θα υποδήλωνε την απόσχιση εδάφους της Σερβίας από το σερβικό εθνικό κορμό!

Έτσι αυτή η προδοτική ενέργεια της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως της Οικογένειας Μητσοτάκη, υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Κύπρου μας, αφού ανοίγει και ενισχύει την όρεξη του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν για την αναγνώριση του Τοτρκοκυπριακού ψευδοκράτους, ως κυρίαρχου κράτους, από τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία ήταν εγγυήτρια δύναμη στο Νησί!

Ταυτόχρονα ανοίγει και ενισχύει την όρεξη του καθεστωτικού Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα για το μεγαλόπνοο σχέδιό του, την δημιουργία δηλαδή της “Μεγάλης Αλβανίας”!

Κι αντί ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει φροντίσει να ελευθερωθεί ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, της καρδιάς της Βορείου Ηπείρου, Φρέντη Μπελέρη, τον τοποθετεί ως υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αδυνατίζοντας περαιτέρω τον Βορειοηπειρωτικό αγώνα των καταπιεσμένων συμπατριωτών μας στη Βόρειο Ήπειρο και ενισχύοντας τα φασιστικά και επεκτατικά σχέδια του Έντι Ράμα!


Ένας αποτυχημένος Πρωθυπουργός σύντομα πάει σπίτι του…

Με τούτα και με τ΄ άλλα λογικό είναι να κατακρημνίζονται τα ποσοστά της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός να είναι σε πλήρη πανικό!

Άλλωστε, πώς μπορούσε να ερμηνευτεί η δήλωσή του περί του πήχη της ΝΔ στις προσεχείς Ευρωεκλογές;

Ισχυριζόμενος πως θέλει το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα και οριοθετώντας το αυτό στο 33% των ευρωεκλογών του 2019!

Αλήθεια που πήγε το 41% των πρόσφατων εθνικών εκλογών;

Εάν ήταν Πρωθυπουργός της Πατρίδας και του λαού, στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου δεν θα έπρεπε η ΝΔ να ξεπεράσει το 41%, όταν οι Ευρωεκλογές χαρακτηρίζονται κι ως “χαλαρή ψήφος”;

Αργά αλλά σταθερά σας κατάλαβε ο ελληνικός λαός κ. Μητσοτάκη και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα αποτελέσετε θλιβερό παρελθόν για την Πατρίδα και τον λαό!

Συνταξιοδότηση που προαναγγέλλει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με πρόσφατες νέες παρεμβάσεις του, παρεμβάσεις που εμπεριείχαν ευθεία αμφισβήτηση κεντρικών επιλογών του Πρωθυπουργού!

Όταν επισημάνθηκε πως:

«Επαγγελματίες κατευναστές στην Αθήνα που ισχυρίζονται ότι τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα που εγείρει η Τουρκία δεν διευθετούνται λόγω Κυπριακού. Κι ότι επομένως πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς την Κύπρο»!

Όταν άφησε σαφείς αιχμές και για την αγροτική κυβερνητική πολιτική!

Όταν άφησε βολές για την εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης!

Όταν Σαμαράς και Καραμανλής έχουν ήδη σηματοδοτήσει το πολιτικό κεφάλαιο Κυριάκος Μητσοτάκης!


Εφιαλτικά σενάρια συγκυβέρνησης…

Ωστόσο θλίβομαι γιατί δεν υπάρχει αξιόπιστη διάδοχη πολιτική κατάσταση!

Αφού αυτές οι Ευρωεκλογές σηματοδοτούν το τέλος όλων των διεφθαρμένων και παρακμιακών κομμάτων Εξουσίας. Το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, των νεόκοπων αρχηγών τους, που πολύ σύντομα θα εξαερωθούν με ποσοστά κάτω του 15%!

Αλλά αυτή η οργισμένη αντίδραση του λαού μας, για τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που θα διοχετευτεί με την ψήφο του;

Ο λαός μας πριν πάει στην κάλπη θα πρέπει να γνωρίζει ότι, κανένα πολιτικό αμάρτημα δεν εξαγνίζεται από την όποια πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ!

Επί παραδείγματι το κόμμα «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος» εσαεί θα το βαραίνει η ψήφιση του Α΄ Μνημονίου από τον αρχηγό του. Η συμμετοχή του στην καταστροφική κυβέρνηση του διεθνή τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου!

Κι αν ψηφοφόροι της ΝΔ οδηγούνται στο κόμμα «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος», ας σκεφτούν, μήπως όλες οι κοκορομαχίες στη Βουλή του Κυριάκου Βελόπουλου με την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εν πολλοίς προσχηματικές, ενδεχομένως και προσχεδιασμένες;

Αλόγιστα λοιπόν απογοητευμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ βρίσκουν πολιτική θαλπωρή στο κόμμα «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος»!

Τα καταγραφόμενα ποσοστά αυτού του κόμματος, που αυτοπροσδιορίζεται πατριωτικό, έχουν εκτιναχτεί στο 10%!

Κι από εκεί δημιουργείται το μεγάλο πρόβλημα!

Διαβάζω, ακούω, ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν θέλει τέτοιο μεγάλο ποσοστό, γιατί δεν θα μπορεί να το διαχειριστεί!

Από τη στιγμή που δεν έχει θεσμικά Όργανα, δεν έχει υποτυπώδη οργάνωση, δεν έχει στελεχιακό δυναμικό!

Μεγάλο κόμμα της τάξεως του 10%+ δεν είναι δυνατόν να το διαχειριστεί ένας και μόνο άνθρωπος!

Άρα το ζητούμενο είναι τι ακριβώς επιθυμεί ο Πρόεδρος Βελόπουλος!

Γιατί τον τρομάζει το γεγονός μελλοντικής συνύπαρξής του σε κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη;

Μήπως γιατί άλλα κόμματα κατά το παρελθόν, εξαερώθηκαν με την συμμετοχή τους σε τέτοια κυβερνητικά σχήματα, όπως ο ΛΑΟΣ και οι ΑΝΕΛ!

Όμως τον τελευταίο λόγο θα τον έχει ο εξωγενής διεθνής παράγων (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ)! Θα επιζητήσει την μακροημερεύσει στην Πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προς εξυπηρέτηση των δόλιων συμφερόντων του ή όχι!

Στην περίπτωση λοιπόν που επιζητήσει ο εξωγενής διεθνής παράγων την μακροημέρευση στην Πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε θα “πεισθεί” ο Κυριάκος Βελόπουλος να συμμετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση!

Άλλωστε δεν θα αρνιόταν ΠΟΤΕ ο Κυριάκος Βελόπουλος την ανάληψη Υπουργείου στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, αν και εφ΄ όσον του είχε προταθεί!

Μετά ταύτα, οψόμεθα…











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες