Η είδηση με τα νέα «προληπτικά εμβόλια» κάνει τον γύρο του κόσμου! Τι μας ετοιμάζουν; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 06, 2024

Η είδηση με τα νέα «προληπτικά εμβόλια» κάνει τον γύρο του κόσμου! Τι μας ετοιμάζουν;


Τι μεταδίδεται...


Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα «καθολικό εμβόλιο» που έχει τη δυνατότητα να προστατεύει από ένα ευρύ φάσμα κορωνοϊών, συμπεριλαμβανομένων των «ποικιλιών» που δεν είναι ακόμη γνωστές.

Η πειραματική λήψη, η οποία έχει δοκιμαστεί σε ποντίκια, σηματοδοτεί μια αλλαγή στη στρατηγική προς την «προληπτική εμβολιολογία», όπου τα εμβόλια σχεδιάζονται και ετοιμάζονται για μαζική παρασκευή πριν εμφανιστεί ένας δυνητικά πανδημικός ιός.

Πρόκειται ουσιαστικά για… «προληπτικά εμβόλια», κάτι που πιθανότατα να μην είναι εντελώς άσχετο με την φημολογία που έχει αρχίσει να φουντώνει το τελευταίο διάστημα –εν όψει και της Πανδημικής Συμφωνίας του ΠΟΥ– για πιθανό ξέσπασμα νέας πανδημίας!!

Όπως μεταδίδεται, «το εμβόλιο κατασκευάζεται με την προσάρτηση πρωτεϊνών από διαφορετικούς κορωνοϊούς σε μικροσκοπικά νανοσωματίδια που στη συνέχεια εγχέονται για να ενεργοποιήσουν την άμυνα του οργανισμού για να καταπολεμήσουν τους ιούς σε περίπτωση που εισβάλουν.

Επειδή το εμβόλιο εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα να στοχεύει πρωτεΐνες που μοιράζονται σε πολλούς διαφορετικούς τύπους κοροναϊού, η φερόμενη προστασία που προσφέρει είναι ευρεία, καθιστώντας το αποτελεσματικό έναντι γνωστών και άγνωστων ιών που ανήκουν στην ίδια οικογένεια».

«Δείξαμε ότι ένα σχετικά απλό εμβόλιο μπορεί ακόμα να παρέχει μια διάσπαρτη απόκριση σε μια σειρά διαφορετικών ιών», δήλωσε ο Ρόρι Χιλς, πτυχιούχος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και συγγραφέας της έκθεσης.

«Μας κάνει ένα βήμα μπροστά προς τον στόχο μας να δημιουργήσουμε εμβόλια πριν καν ξεκινήσει μια πανδημία».

Δοκιμές σε ποντίκια έδειξαν ότι το εμβόλιο προκάλεσε μια ευρεία ανοσολογική απόκριση στους κορωνοϊούς, συμπεριλαμβανομένου του Sars-Cov-1, του παθογόνου που προκάλεσε το ξέσπασμα του Sars το 2003, παρόλο που πρωτεΐνες από αυτόν τον ιό δεν προστέθηκαν στα νανοσωματίδια του εμβολίου.

Ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα «καθολικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού» που μπορεί να παρασκευαστεί σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

«Εάν το εμβόλιο διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στους ανθρώπους, μια επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτική δόση (booster) με το πρόσθετο όφελος ότι θα προστατεύει από άλλους κοροναϊούς».

απεμπε-EPA photo

https://www.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες